Darts

Lewis izgulhat - Premier League helyzetjelentés

Vészesen közeledik a Premier League vége, két forduló vár még a játékosokra az alapszakaszból. Egyre inkább tehát fokozódik az izgalom, élesedik a helyzet, lássuk, hogy kik milyen esélyekkel várják a hajrát.

Tizenhárom fordulón vagyunk túl, vagyis lassan a célegyenesbe kanyarodunk, hiszen az alapszakaszban már csak két helyszínre, Manchesterbe és Rotterdamba látogat a mezőny. Két játékossal biztosan nem találkozunk a londoni nagydöntőben. A skót Robert Thornton és a 2014-es bajnok Raymond van Barneveld is olyan hátrányt halmozott fel, amit már nem lehet ledolgozni. Nem maradunk azonban izgalom nélkül a hajrára, hiszen egyelőre csak a világelső Michael van Gerwennek, a 16-szoros világbajnok Phil Taylornak és a címvédő Gary Andersonnak van biztos helye a rájátszásban. Egy pozíció tehát még kiadó, amelyért hárman is harcban vannak.

Ebből a trióból Adrian Lewis áll a legjobban, három ponttal vezet a James Wade - Peter Wright duó előtt. A stoke-i klasszisra vár viszont a legnehezebb feladat a hajrában, hiszen Taylorral és Andersonnal kell meccselnie. Az alapszakasz első felében mindkettejüktől kikapott, sőt Van Gerwentől is már kétszer, tehát az előtte lévő játékosok egyikét sem tudta legyőzni az idei kiírásban, ami nem túl jó előjel. Ha ezúttal is nullázik ellenük, akkor komoly bajba is kerülhet, főleg, ha Wade és Wright egymás elleni meccsén nem pontosztozkodás lesz. Ha bármelyikük nyer, akkor az utolsó fordulóban lehet esélye a rájátszásra, ráadásul mindketten olyan játékos ellen játszanak majd, akik már kiszálltak a csatából. Érdekes lesz tehát itt még a végjáték, ha Lewisnak nem sikerül pontokat nyernie. Továbbá az első helyért is nagy csata zajlik, jelenleg Van Gerwen csak a jobb legarányával vezet Taylor előtt, az utolsó fordulóban egyébként ők éppen egymás ellen játszanak majd.

Ki lesz a 2016-os Premier League-bajnoka? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 1.65
Phil Taylor 4.30
Gary Anderson 6.00
Adrian Lewis 13.00
James Wade 27.00
Peter Wright 31.00

A nagy trió szorzója esik, a bukmékerek egyre biztosabbak abban, hogy közülük kerül ki a végső győztes. Az igazi érték azonban Wade 27.00-es oddsában van, hiszen az egész Premier League során rettentő jó formát mutatott és abszolút van még esélye a rájátszásra. Ha pedig bejut, akkor ennél biztosan alacsonyabb szorzót fognak kínálni rá. Egy korábbi bajnokról beszélünk, Lewis-zal pedig fordult már elő, hogy a hajrában csúszott ki a legjobb négy közül.

Az utolsó két forduló mérkőzései
Manchester (május 5.) Rotterdam (május 12.)
James Wade-Peter Wright Robert Thornton-James Wade
Gary Anderson-Robert thornton Adrian Lewis-Gary Anderson
Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld Phil Taylor-Michael van Gerwen
Adrian Lewis-Phil Taylor Peter Wright-Raymond van Barneveld

Ahogyan az előző hetekben, továbbra is minden fordulót kivesézünk a PDC Hungarian Fan Club adminjaival, illetve részünkről sem marad majd el egyetlen forduló beharangozója sem.