Karrier

Guardiola jön, Touré távozik?

Az elenfántcsontparti játékos ügynöke szerint az edzőváltással már nem lesz helye a középpályásnak a csapatban.

"Nem foglalkozott velem Guardiola, gyakorlatilag hónapokon keresztül nem is beszéltünk egymással. Én szerettem volna a Barcelonánál befejezni a karrieremet, de Guardiola nem állt mellettem, nem hitt bennem. Én maradni szerettem volna, ő azt szerette volna, hogy távozzak, így nem volt más választásom" - nyilatkozta korábban Yaya Touré a Pep Guardiolával való kapcsolatáról, amely ismételten felszínre került. Mint ismert, hétfő délután a felek bejelentették, Guardiola nyártól három évig az Etihad Stadionban dolgozik majd, ez pedig könnyen lehet, hogy az elenfántcsontparti játékos angliai pályafutásának végét is jelenti.

Melyik csapat játékosa lesz Yaya Touré szeptember 3-án?
Manchester City 1.33
Inter Milan 7.00
Bármelyik kínai klub 9.00
Bármelyik MLS-csapat 9.00
PSG 15.00

"Úgy vélem, nyáron távozik Yaya. De remélem, ezt a szezont még trófeákkal a vitrinjében zárhatja le, jó lenne ismételten bajnokságot nyerni" - mondta Dimitri Seluk, Touré ügynöke. Seluk élesen kritizálta a spanyol trénert azért is, ahogy a Barcelonával szemben viselkedett: "Ez az egész nem azon múlik, hogy Pep kedveli őt vagy sem, szimplán csak ilyen az élet. Guardiolának viszont nem kellett volna elhagynia a Barcelonát, amikor nem sikerült bajnokságot nyerniük 2012-ben, igenis kötelessége lett volna a bajban is kitartani a csapat mellett.

A Barcelonát nem Guardiola tette naggyá, hanem az, hogy egy igazi családról van szó. Luis Enrique is elérte mindazt, amit Pep. Yaya mindent megnyert Angliában Guardiola nélkül. De vajon Guardiola is képes lesz erre Yaya nélkül?"

Touré korábban többször bírálta Guardiola edzésmódszereit, valamint a játékosokkal való bánásmódját.

[1988943] 2016-02-02 20:45:00 Sunderland - Manchester Cityx;
2016-02-02;47
2016-02-03;47
184314