Karrier

Újabb sötét fejezet a City és Yaya Touré viszonyában

Nem elég, hogy születésnapja alkalmából elfelejtette felköszönteni, még haldokló öccsét sem engedte meglátogatni Yaya Toruénak a Manchester City.

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Továbbra sem ideális a jelenlegi legjobb afrikai játékosnak számító Yaya Touré és klubja, a Manchester City viszonya. Májusban számoltunk be arról, hogy a manchesteri klub megfeledkezett legjobbja 29. születésnapjáról, ami miatt a játékos és ügynöke is igencsak bepöccent. A City-t története második Premier Leage-címéhez 20 góllal és kiváló játékkal hozzásegítő elefántcsontparti középpályás nem vette jó néven, hogy a klub menedzsmentjéből senki nem vette a fáradtságot, hogy felköszöntse, ezért a sajtó nyomban a játékos távozását pedzegette.

"A Citynél nem tudják, hogy pénzzel nem lehet emberi kapcsolatokat megvenni. Ez nem a pénzről vagy új szerződésről szól, hanem a dolog emberi oldaláról. A City megmutatta, hogy nem tiszteli őt" - mondta az esetet követően Touré ügynöke, akinek szavait később a játékos is "jóváhagyta".

A jelenleg az elefántcsontparti válogatottal a brazíliai világbajnokságon szereplő Yaya Touré a múlt héten szomorú hírt kapott, hiszen 28 éves öccse rákos betegség következtében elhunyt. Bátyjával, Kolóval végül úgy döntöttek, nem hagyják el a válogatottat, és folytatják a szereplést a világbajnokságon.

vb-2014

A francia France Footballnak adott interjújában Touré újabb történetet hánytorgatott fel a múltból, a középpályás szerint az angolok elégtelenre vizsgáztak emberségből. A bajnoki címet követően a City Katarba repült, hogy az Al-Ain együttesével gálamérkőzést játsszon.

"Ibrahim volt a bizalmasom és a legjobb barátom. A City viszont nem adott nekem néhány napot, mielőtt útnak indultam volna Brazíliába. A csapattal Abu Dhabiba mentünk ünnepelni a bajnoki címet, amíg a testvérem a halálos ágyán feküdt. Később mérges voltam magamra, amiért nem voltam rámenősebb. Semmit nem számított volna, ha kihagyom azt az utat. A City vezetői tudták, hogy hónapok óta szenvedtem, mert nem láthattam a beteg testvéremet" - mondta a PL idei szezonjának egyik legjobbja, aki korábban azt ígérte, hogy a világbajnokság végéig eldönti, hol szeretné folytatni a következő idényben. Noha a tavalyi évben Touré 2017-ig meghosszabbította szerződését az angol csapattal, az elmúlt hetek történései után egyre kevesebb kedve van maradni.

Az elefántcsontparti válogatott kedden történelmi tettre készül, hiszen a Görögország elleni mérkőzésen fennállása során első ízben juthat tovább a vb-csoportból. Az elefántok jelenleg három pontjukkal a második helyen állnak a C-csoportban, így kedvező esetben akár egy döntetlen is elegendő lehet a nyolcaddöntőhöz. 

142351
[1444399] 2014-06-24 22:00:00 Görögország - Elefántcsontpartx
[1444399] 2014-06-24 22:00:00 Görögország - Elefántcsontpartx;