Angol foci

Nagyobbak lehetünk, mint a Manchester United - Touré

A szerződéshosszabbítás előtt álló elefántcsontparti klasszis történelmet akar írni csapatával.

Egyelőre még kérdéses Yaya Touré sorsa a Manchester Citynél, hiszen köztudottan nem ápol jó viszonyt a játékos trénerével, Pep Guardiolával, ám nyáron lejár a kontraktusa a csapattal, így vélhetően hamarosan választ kapunk a kérdésekre. Az elefántcsontparti középpályás azonban láthatóan motivált és annak is örül, hogy nem kapja már tálcán a bajnoki aranyérmeket úgy, mint néhány éve.

"Azért igazoltam Manchesterbe, hogy történelmet írjak. Az álmom volt, hogy nagyobb legyen a City, mint a United és tudom, hogy ehhez sok munka kell, de elszántak vagyunk.

Egész pályafutásom során szerencsés voltam, hogy olyan csapatoknál játszhattam, mint a Barcelona vagy az Olimpiakosz, ahol a siker megszokott volt, de itt a Citynél nem jön olyan könnyen a győzelem, de ezt egyáltalán nem bánom.

Minden évben versenyben vagyunk a bajnoki aranyéremért és még ha el is bukunk végül, legközelebb még nagyobb elszántsággal, még több pénzzel, még több játékossal próbáljuk meg. Hiába nyertem már két aranyérmet is a PL-ben, éhes vagyok az újabb sikerre, de tudom, hogy idén ez minden eddiginél nehezebb lesz."

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Chelsea 1.70
Manchester City 5.75
Liverpool 6.50
Arsenal 11.25
Manchester United 21.00

Noha korábban sok nézeteltérés volt a két sportember között és már a Barcelonától is részben Guardiola miatt távozott Touré, a középpályás mostanra belátta, jobb, ha inkább visszafogja szavait és lefutja a tiszteletköröket a mestert illetően.

"Úgy vélem, már ő is látja, hogy mennyire nehéz liga a Premier League, de ő egy rendkívül intelligens srác, nagyon jól érti a futballt, mindenre van megoldása.

Nekem is évekbe telt, mire kitapasztaltam a PL sajátosságait és már tudom segíteni a fiatalabb játékosokat abban, hogyan is kell megnyerni egy meccset Angliában.

Bármilyen szerepet is kapok majd, elfogadom és megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Még akkor is itt akarok lenni, ha csak a kispadról vagy a lelátóról nézhetem a csapatot, de úgy érzem, ide tartozom. Mindenem a futball! Mikor hazamegyek edzés vagy egy meccs után, akkor sem tudok másra gondolni, csak arra, hogyan is lehetnék jobb.

Mindent megadok ennek a klubnak és a szurkolóknak. Elképesztő szeretetet kapok a fanatikusoktól és mindig, amikor meghallom, hogy az én nevemet énekelik, jobb és jobb akarok lenni!"

Touré a szezon eleji balhék után immáron rendszeres kerettag a Citynél, az Arsenal elleni 2-1-re megnyert rangadó után pedig külön ki is emelte irányítóját Guardiola. Úgy tűnik tehát, hogy mester és tanítványa kezdenek végre közös nyelvet beszélni, amiből egyáltalán nem kizárt, hogy szerződéshosszabbítás, később pedig újabb közös City-sikerek születhetnek.

A Chelsea mögött hét ponttal álló Manchester City hétvégén a sereghajtó Hull Cityhez látogat. Noha a Tigrisek négy mérkőzés óta veretlenek hazai pályán, csupán 1.32-ért fogadhatunk a    -n Touréék győzelmére.

2016-12-26;47
2016-12-27;47
2016-12-28;47
209498