Átigazolás

Ibrahimovic motivál engem, nem Kína - Yaya Touré

Az elefántcsontparti klasszis nem érti, miért hagyják el Európát sorra a játékosok csak azért, hogy pénzt keressenek.

Fotó: The Sun

Úgy tűnik, visszanyerte kulcsszerepét a Manchester Cityben Yaya Touré. Az elefántcsontparti játékos hetek óta szinte minden percben a pályán van Pep Guardiola csapatában, noha korábban ügynöke nyíltan támadta a katalán edzőt, amiért nem számít Touréra. 33 évesen azonban már nem számíthat sok jó szezonra Touré, így nem is meglepő, hogy az elmúlt időszakban felmerült, Ázsiába szerződik a korábbi Barca-klasszis. Ám Touré ezt kategorikusan cáfolja és nyilatkozatából azt is megtudhattuk, csupán néhány kilométerrel arrébb kell tekintenie, hogy megfelelő inspirációt találjon.

   
Crystal Palace Döntetlen Manchester City
5.25 3.90 1.5

"Ugyan már, hiszen még 33 évesen is fiatalnak nézek ki. Miért akarnék Kínába szerződni ilyen fiatalon?" - viccelődött a középpályás. "Szeretnék Európában és lehetőleg Angliában futballozni amilyen sokáig csak lehet, márpedig úgy érzem, van bennem még néhány év. Nagyot csalódtam volna magamban, ha korábban igent mondok a kínai hívásra. Miért játszik valaki futballt, hogy pénzt keressen vele vagy mert szerelmes a játékba? Én kizárólag azért, mert szeretek futballozni, jó érzés, amikor segíthetem a csapattársaimat és felemelő, amikor nagy csapatok nagy játékosai ellen játszhatok.

Nézzétek csak meg a barátomat, Zlatan Ibrahimovicot. 35 éves és meddig fog még játszani... három évig? Ugyanolyan mentalitása van, mint nekem: a futball az első, minden további csak bónusz.

Egyeseknek megadatik, hogy igazán nagy csapatokban játszhatnak és sok pénzt is keresnek vele, ám azokat nem tudom megérteni, akik csak a pénz miatt Kínába szerződnek".

Hétvégén a Premier League szünetel majd, ám a csapatok így is pályára lépnek az FA Kupában. A City ahhoz a Crystal Palace-hoz látogat, amely ellen az utolsó 12 tétmeccsből 11-et megnyert.

2017-01-27;132
2017-01-28;132
2017-01-29;132