Profi boksz

Ez már önbizalom - Tyson Fury szépet kaszált győzelmével

Szombat éjjel az angol Tyson Fury egyhangú pontozással legyőzte a 2004 óta veretlen Vlagyimir Klicskót. Hogy a nagyszájú Fury mennyire bízott magában, azt jól mutatja, hogy egy formás kis ház árát is feltette magára egy fogadóirodánál.

Tyson Fury a nehézsúly új királya

Az évtized szenzációjának titulálták a szakírók a 27 éves Tyson Fury diadalát az "ukrán nehézbombázó" Vlagyimir Kilcsko ellen, aki 2004 óta őrizte veretlenségét és szombat estig a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki övét, továbbá a Bokszvilágszövetség (WBA) szuper-világbajnoki státuszú övét is birtokolta. Fury a mérkőzés előtti hetekben több extravagáns megnyilvánulásával hívta fel magára a figyelmet, többek között olyanokat nyilatkozott, hogy ez lesz élete legkönnyebb meccse, és a 39 éves ellenfeléről sem volt túl jó véleménnyel, amikor azt mondta: "Klicskónak mindössze három ütés az összes tudománya, balegyenes, bal-jobb, meg a balhorog, aztán csókolom. Ha nem tudok valakit megverni, aki ennyit tud, akkor mehetek a levesbe."

Fury duzzadó önbizalmát sokan csak a show részeként értelmezték, ám a düsseldorfi találkozó után alighanem sokan átírják álláspontjukat az "őrült" brit kapcsán. A Lancashire Evening Post információi szerint ráadásul Fury nem a levegőbe beszélt hangzatos kijelentéseivel, a lapnak nyilatkozó Peter Fury - aki edzője és unokatestvére is egyben az újdonsült bajnoknak - azt mondta, hogy a meccs előtt az egyik angol bukinál Fury egy tehetősebb rokonán keresztül 200 000 fontot (nagyjából 90 millió forint) pakolt fel saját győzelmére - amire az iroda ötszörös pénzt ajánlott -, és mivel lefelezték a nyereményt, 400 ezer fontot keresett az üzlettel a további 5 millió font mellé, amit a mérkőzésért a szerződésében foglaltak szerint kapott.

Új bajnokot avattak tehát a profi bokszban, és az is lehet, hogy Floyd Mayeather után egy másik bajnok bizonyítja be, hogy nemcsak az ökölvívás nagymestere, de a sportfogadásban is rettenthetetlen...

Fury egy laza énekléssel sokkolta tovább a nézőket Klicskó legyőzését követően