Profi boksz

Klicsko ellenfelét doppinggyanúval és csalással vádolják

Doppingolással és kesztyűmanipulációval gyanúsítják Mariusz Wachot, aki november 10-én pontozásos vereséget szenvedett Vlagyimir Klicskótól a WBO, az IBF, az IBO és a WBA szervezetek nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címmérkőzésén Hamburgban.

Wach nagy bajba kerültA 2,02 méteres és 113,8 kilós kihívó mintájában az A próba anabolikus szteroidot mutatott ki. Wach jobb kesztyűjéből emellett eltávolították a puha bélést, ennek kapcsán az ukrán címvédő menedzsere, Bernd Bönte kijelentette:   "Brutális és őrült dolog, hogy valaki ezáltal komoly sérülést akarjon okozni ellenfelének. Szerencsére még a meccs előtt észrevettük a csalást."

A 36 éves ifjabb Klicsko-fivér 12 menetben, egyhangú pontozással (120-107, 120-107, 119-109) győzött mindvégig esélytelennek bizonyuló kihívója ellen. Az immár hat és fél éve világbajnok ukrán öklöző mérlege ezzel 59 győzelemre, 3 vereségre módosult. Ellenfele, a 32 esztendős Wach hivatásos pályafutásának mind a 27 korábbi meccsét megnyerte, s ez volt az első kudarca.