Ökölvívás

Visszavonul a kokainozó Klicsko-verő? Nem, csak idióta!

  • varin

Tyson Fury hétfőn jelentette be Twitter-csatornáján, hogy visszavonul és amúgy is, mindenki bekaphatja.

Ha valami nem unalmas, akkor az Tyson Fury ökölvívó eddig pályafutása és elmúlt néhány éve. A nehézsúlyú ökölvívó 2015 novemberében legyőzte Vlagyimir Klicskót, elhódítva három világszervezet, a WBA, a WBO és az IBF övét is. A világ azóta a visszavágóért könyörög, ám úgy tűnik, erre már soha nem kerül sor.

Pénteken bombaként robbant az ESPN által eldobott hírdinamit: Fury kokainnal bukhatott meg egy vizsgálaton, ezért nem állt ki előbb áprilisban, majd júliusban, végül októberben a Klicsko elleni visszavágóra. Ezeket a mérkőzéseket egyébként előbb sérülés, majd mentális problémák miatt mondta le Fury.

A 28 éves, Cigánykirály becenévre hallgató brit harcost amúgy nem lehet azzal vádolni, hogy a világ legértelmesebb embere lenne, pályafutása alatt többen megjegyzést tettek szexista beszólásaira, illetve homofób mondataira. Fury a koronát saját debilségére szombaton tette fel, amikor egy képet postolt Twitter-oldalára, amin egy jó nagy adag koka... porcukorral pózol. A képet egyébként nyilvánvalóan Brian de Palma, A Sebhelyesarcú című filmjének egyik jelenete ihlette, amelyen Al Pacino, vagyis Tony Montana egy halom kokain előtt pózol.

Sértődöttségében aztán hétfőn délután azt is kiírta az oldalára, hogy az ökölvívás a legszomorúbb dolog, amiben valaha részt vett, úgyhogy emiatt visszavonul és mindenki bekaphatja...

Néhány órával később aztán Fury meggondolta magát és bejelentette, hogy csak poénkodott, őt nem olyan könnyű elpusztítani és visszatér majd, mert megtalálta a kellő segítséget. Reméljük, tényleg...