Videoton

Juhász felépült, elutazott Poznanba

Újra edzésbe állt a magyar válogatott védője, Juhász Roland, aki el is utazott a kerettel Lengyelországba. A Videoton csütörtökön a Lech Poznannal néz szembe az Európa Liga utolsó selejtezőkörében.

Juhász visszatérése a válogatott szempontjából is komoly fegyvertény / vidi.hu

Szerdán elutazott a lengyelországi Poznanba a magyar bajnok Videoton együttese, amely csütörtök este méri össze erejét a lengyel bajnokkal az Európa Liga utolsó selejtezőkörében. A székesfehérvári alakulatnál igen mozgalmas napokat élnek meg, hiszen ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vasas elleni vereség után lemondott a klubigazgató posztjáról Burcsa Győző, a helyére pedig kedden az újpestiek egykori ikonját, Kovács Zoltán nevezték ki.Kovács Zoltánnal kétéves szerződést kötött a klub vezetése, a sportigazgató a keddi edzés előtt már be is mutatkozott az első keret játékosainak.

„Nagyon hirtelen jött ez a felkérés, amelyre nem mondhattam nemet, hiszen Magyarország egyik top klubjáról van szó. A keretben kiváló labdarúgók vannak, akik egyértelműen sokkal jobb teljesítményre képesek, mint azt a jelenlegi eredmények mutatják. Hamarosan egyesével minden játékossal le fogok ülni átbeszélni a helyzetet. A mai naptól kezdve azon dolgozom, hogy a Vidi minél előbb kilábaljon a gödörből. Ennél többet azonban jelenleg nem szeretnék mondani, mert nyakunkon a Poznan elleni Európa-liga mérkőzés, és most minden energiánkkal arra a feladatra kell összpontosítanunk. Majd, ha Lengyelországból visszatérünk, akkor természetesen örömmel beszélek a terveinkről.”-mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

Kovács Zoltán, a Vidi új sportigazgatója / vidi.hu

Sajtóhírek szerint hamarosan bejelenthetik a vezetőedző Bernard Casoni távozását is, a francia szakember jelenleg a szerződése felmondásáról tárgyal a vezetőkkel. Casoni már nem is lesz ott a kispadon a Lech ellen, helyette Pető Tamás irányítja majd a csapatot a sorsdöntő találkozón.

Jó hír a Videoton számára, hogy felépült sérüléséből Juhász Roland, aki így el is tudott utazni a csapattal Poznanba. A magyar válogatott védő fizikai állapotáról nem szóltak a hírek, így nem lehet tudni, hogy készen áll a bevetésre, esetleg egyelőre csak epizódszerepet szánnak neki."Egyáltalán nem vár ránk könnyű párharc. Ugyanakkor két nagyon különleges mérkőzést fogunk játszani, hiszen lengyel ellenfelünk három honfitársunkat is foglalkoztatja. Azt tudni kell, hogy a rájátszásban már nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. Örülök annak, hogy az első mérkőzést idegenben játsszuk" - nyilatkozta Juhász, aki így 16 nappal a románok elleni Eb-selejtező előtt újra "a fedélzeten", ennek pedig a szurkolók mellett alighanem Bernd Storck szövetségi kapitány is felettébb örül.

Juhász ugyan ment, ám Rudolf Gergely és Feczesin Róbert nem tartott a csapattal, így a Vidinek továbbra is csatárgondjai lehetnek...

A Vidi kerete a Lech Poznan ellen
Braniszlav Danilovics, Gábor Péter, Szolnoki Roland, Heffler Tibor, Fejes András, Gyurcsó Ádám, Mirko Ivanovszki, Juhász Roland, Kovács István, Lang Ádám, Pátkai Máté, Sejben Viktor, Koltai Tamás, Simon Ádám, Alhassane Soumah, Paulo Vinícius, Dinko Trebotic, Filipe Oliveira.

A három magyar játékost - Lovrencsics Gergő, Holman Dávid, Kádár Tamás - foglalkoztató Lech Poznan kettős vereséggel búcsúzott a BL-től, a svájci Basel túl nagy falatnak bizonyult a számára. A Videotonhoz hasonlóan Lovrencsicséknek sem igazán megy a szezonban, a bajnokságban öt forduló alatt mindössze egy győzelmet arattak és csupán a 13. helyen állnak a tabellán.

Ennek ellenére az oddsok egyértelmű hazai sikert jósolnak, ám ki tudja, talán a személyi változások jó hatással lesznek a fehérváriakra és végre olyan teljesítményt nyújt a csapat, amely elvárható lenne tőle...

Nem kap ki a Videoton?   
Videoton vagy döntetlen
TippmixPro@2.50
[2073810] 2015-08-20 21:00:00 Lech Poznan - Videotonx;