Videoton

Lemondott a klubigazgató, az edző is követi?

Az első csapat eredménytelenségére hivatkozva hétfőn felajánlotta lemondását a Videoton klubigazgatója, Burcsa Győző, amit a klubvezetés el is fogadott.

Burcsa és Casoni - a bukott páros? / vidi.hu

10 mérkőzés, két győzelem, egy döntetlen és hét vereség - ez a Videoton futballcsapatának 2015/2016-os szezonjának mérlege. A tavalyi évben bajnoki címet szerző alakulat öt forduló után az OTP Bank Liga 10. helyén szerénykedik, a Bajnokok Ligája selejtezőben pedig egy nehezen vett kör után kiesett, így csütörtökön az Európa Liga selejtezőjében mérettethet meg.

A Videoton a hétvégén az újonc Vasas otthonában 1-0-s vezetésről is kikapott, így hétfőn Burcsa Győző klubigazgató felajánlotta lemondását, amelyet a fehérvári klub vezetősége el is fogadott. Burcsa hivatalos közleményében azt írta, "bízva a sikeresebb folytatásban, s a klub érdekeit figyelembe véve"  hozta meg döntését, amelyet a klub Facebook-oldalán óriási örömmel fogadtak a drukkerek. Burcsa szerint a "játékosállomány változását" nem tudták megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradás alakult ki. Úgy vélte, megbízatása kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtak, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudták megtenni.
 "Az elmúlt időszak alatt minden, a klub számára fontos döntésemet a klub vezetősége egyetértésével hoztam meg. Ezen döntések adták munkám irányvonalait. A szakmai munka minősége az edző felelőssége, s a klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott" - írta Burcsa, aki leszögezte, büszke arra, hogy részese lehetett a Videoton FC második bajnoki címének.

Sajtóhírek szerint könnyen elképzelhető, hogy a Burcsa által szerződtetett Bernard Casoni vezetőedző is távozhat a kispadról, akit - a klubigazgatóhoz hasonlóan - igen nagy antipátia övez a szurkolók körében.

Videoton#hun-videoton_fc

A Videoton a nyáron több, a bajnoki címben vitathatatlan érdemek szerző emberétől is megvált, így elengedte a gólkirály Nemanja Nikolicsot, az alapembernek számító szélső hátvéd Stopirát, a kapus Joan Calatayudot, és a csapatkapitány Sándor Györgyöt, valamint felbontotta szerződését a spanyol vezetőedző, Joan Carillónak ia. Az átigazolási szezonban igazán nagy durranás nem érkezett a távozók helyére, a csődbe ment Győrből Pátkai, Lang, Rudolf és Koltai is Fehérvárra tette át székhelyét. A Videoton jelenlegi legnagyobb problémája a góltalanság, Nikolics távozásával - és Feczesin sérülésével - a csapat igen gyengén teljesít a támadó harmadban, de a tavaly még egekig magasztalt védelem is igen ingatag lábakon áll.

A javításra legközelebb csütörtökön, Lengyelországban lesz lehetősége a piros-kékeknek, amikor is az Európa Liga selejtezőjének utolsó fordulójában a Lech Poznan otthonába vizitál. A lengyel bajnok - amely Holman, Lovrencsics és Kádár személyében három magyart is foglalkoztat - a BL-ben a svájci Basellel szemben maradt alul, és az előzetes hírekkel ellentétben mégsem zárt kapuk mögött, hanem vélhetően közel 20 ezer néző előtt fogadja majd a magyar bajnokot. A Tippmixpro oddsai alapján látható, hogy a poznaniak egyértelmű favoritjai a találkozónak...

Fogadás a végeredményre    
Lech Poznan Döntetlen Videoton
1.40 4.50 8.00
[2073810] 2015-08-20 21:00:00 Lech Poznan - Videotonx;

Casonival nem megy a Vidinek / vidi.hu

184980