Német Válogatott

Csodálatos évet zártunk - Toni Kroos

A Nationalelf tagjai akkor sem lettek volna csalódottak, ha Vigóban kikapnak, ám Toni Kroos távoli lövése tökéletes lezárása volt az esztendőnek.

Kedden este feltette a koronát idei teljesítményére a német labdarúgó-válogatott. Habár a VB-győzelem után egy barátságos meccs már nem jelent akkora sikerélményt, Toni Kroos szerint így is értékes győzelmet arattak a spanyolok felett.

Kroos győztes gólja

"Remek csapatunk van. Ha kikaptunk volna kedden este Vigóban, akkor is maradéktalanul boldogok lennénk az esztendővel, hiszen megnyertük a világbajnokságot, de a győzelem még csodálatosabbá tette a 2014-es esztendőt."

A Nationalelf számára ugyan okozott nehézséget a nagy eső, amely nem kedvezett a németek sokpasszos játékának - így a meccs sem volt éppen magas színvonalú -, ám Kroos távoli bombájával mégis a vendégek nyerték meg a mérkőzést, amely egy hosszú, 14 éve tartó szériát tört meg.

Németország 2014-es eredményei
Sorozat Párosítás Eredmény
Barátságos Németország-Chile 1-0
Barátságos Németország-Lengyelország 0-0
Barátságos Németország-Kamerun 2-2
Barátságos Németország-Örményország 6-1
VB-csoportmeccs Németország-Portugália 4-0
VB-csoportmeccs Németország-Ghána 2-2
VB-csoportmeccs Egyesült Államok-Németország 0-1
VB-nyolcaddontő Németország-Algéria 2-1, hosszabbítás után
VB-negyeddöntő Franciaország-Németország 0-1
VB-elődöntő Brazília-Németország 1-7
VB-döntő Németország-Argentína 1-0, hosszabbítás után
Barátságos Németország-Argentína 2-4
Eb-selejtező Németország-Skócia 2-1
Eb-selejtező Lengyelország-Németország 2-0
Eb-selejtező Németország-Írország 1-1
Eb-selejtező Németország-Gibraltár 4-0
Barátságos Spanyolország-Németország 0-1

Legutóbb 2000-ben, egy barátságos meccsen tudták legyőzni a németek a spanyol válogatottat, a VB-címvédők mégsem revansként tekintenek a keddi győzelemre. "Azok a meccsek tétmeccsek voltak, a mostani pedig barátságos" - utalt Mario Götze a 2008-as Eb-döntőre és a 2010-es VB-elődöntőre, amelyeken a két válogatott párharcából egyaránt a spanyolok jöttek ki jobban. "Nem akarunk bosszút állni semmiért, hiszen mi vagyunk a világbajnokok." - nyilatkozta még a találkozó előtt a Brazíliában hőssé vált játékos.

[1701818] 2014-11-18 20:45:00 Spanyolország - Németországx;

A németek tehát méltóképpen zárták le az idei esztendejüket, a spanyol válogatott viszont 2006 óta most kapott ki először hazai környezetben, ráadásul utolsó kilenc mérkőzéséből ötöt elvesztett.

[1701818] 2014-11-18 20:45:00 Spanyolország - Németországx;
2014-11-18;489 
rangadok-november-22-23
  • Pro
    Cipolla
    2014. november 18., Kedd 19:19

    Barátságos mérkőzések | Spain-Germany

    2014. november 18., Kedd 20:45
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Over/Under
    • Tipp:Under 3
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.61
    • Eddig éri meg:1.54
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A meccs, ami a játékosoknak egyáltalán nem hiányzik. Rengeteg a sérült mindkét oldalon, ráadásul a németeknél Boateng és Neuer itt a válogatott ideje alatt dőlt ki a sorból, ami aztán egyáltalán nem hiányzott nekik. A spanyoloknál De Gea azt aki hasonlóan most sérült meg. Ezek a dolgok vélhetően a többi játékos fejében is ott lesznek, hiszen ennek a meccsnek semmi tétje nem lesz, ráadásul a következő válogatott meccs is márciusban lesz, így a legfontosabb, hogy ők ne járjanak úgy, mint az említett játékosok. Mindkét válogatottban komoly hiányzók lesznek, például a spanyoloknál a teljes támadó alakzat nem áll rendelkezésére Del Bosquenek, de a németeknél is van hiányzó bőven. Egyik csapat sem szokott mostanában gólzáporos mérkőzést játszani barátságos meccseken az igazi nagy európai csapatok ellen, főleg nem az utolsó meccsén az évben. Az utóbbi két év utolsó barátságos meccsei nagy válogatottakkal szemben: a spanyolok tavaly 1-0-ra kikaptak Dél-Afrikától, míg három éve az angoloktól szintúgy 1-0-ra. A németek tavaly 1-0-ra verték az angolokat, meg 1-1 az olaszokkal, míg két éve 0-0-át játszottak a hollandokkal. Látszik, hogy alig-alig voltak gólok ezeken az utolsó "kötelező" barátságos meccseken. Egyik válogatott sem fogja magát túlhajszolni ma az egészen biztos. Igaz, hogy a németek védelme erősen felforgatott lesz és a spanyoloké se az alap, de elől is legalább ennyi változás lesz a minőség rovására a csapatoknál. Úgy gondolom, hogy ez a 3,0-ás biztosítás mellett aligha bukhatunk, maximum a tét visszajár egy esetleges 2-1-es győzelemmel valamelyk csapat részéről.

    • Eredmény:

      0 - 1( 0 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.05