NB I

Carrillo a mentalitást dicsérte, Horváth a sarki rókára hajaz

A Videoton fordulatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte hazai pályán a Győrt a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján, ezzel továbbra is százszázalékos.

Újabb Vidi-siker - fotó_ MTI

Habár a Győr kétszer is vezetett Székesfehérváron, végül pont nélkül távozott, mert a Videoton a hajrában a maga javára fordította a meccset. A Vidi megőrizte makulátlan mérlegét, három fordulót követően kilenc ponttal áll.

"A játékosok mentalitása fantasztikus volt ma is! - mondta Joan Carrillo, a fehérváriak mestere a vidi.hu-nak. - Félidőben annyit mondtam nekik, hogy bár hátrányban vagyunk, egy pillanatig se gondolkozzanak a döntetlenben, csak a győzelemre koncentráljanak. A játékosok és a szurkolók győzelme volt a mai. A szurkolóké is, hiszen a nehéz pillanatokban is buzdítottak minket, sőt, akkor kapcsoltak csak igazán turbó üzemmódra. Láttam a játékosok arcán is, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Azt mondtam a szezon előtt, hogy öt olyan csapat van, ami a többi fölött áll, legalábbis papíron, ezek között van a Győr is, úgyhogy ez egy nagyon fontos három pont volt. Viszont azt se felejtsük el, hogy még csak a harmadik fordulóban járunk, a helyén kell kezelnünk a dolgokat, és mostantól a Nyíregyháza elleni találkozóra kell készülnünk. Ki kell emelnem, hogy akkor sem inogtunk meg, amikor másodszor is hátrányba kerültünk. Előfordul, hogy gólt kapunk, ez a játék része, de ez csak annyiban kell, hogy befolyásoljon bennünket, hogy még inkább meg akarjuk nyerni a meccset. És ez a mentalitás nem csak a csapatra igaz, hanem a stáb tagjaira a klub minden dolgozójára, vagyis az egész Videoton FC-re!"

Horváth Ferenc, a Győr vezetőedzője nehezen emésztette meg, hogy két rúgott góllal sem szereztek pontot.

"Nagyon jó meccset játszottunk - fogalmazott Horváth Ferenc, a győriek főnöke. - Mindkét együttes nyílt sisakkal küzdött, mindent megtettünk a győzelemért, de ezúttal rossz oldalon álltunk. Kicsit kijjebb engedtük a Vidit, ám így is megvoltak a lehetőségeink, ültek az elképzeléseink, mégis vereséget szenvedtünk. Nem gondoltam, hogy elveszíthetjük a meccset, úgy éreztem végig kontrollálni tudjuk a játékot, sajnos nem így történt. Sok a kreatív játékos nálunk, akiket nehéz visszafogni bizonyos szituációkban, és előfordul, hogy kontrából gólt kapunk, ez a része a játékunknak még nem működik megfelelően. Új szisztémára álltunk át Priskin érkezésével, amit gyakorolnunk kell. Továbbra is a támadófociban hiszek, még akkor is, ha vannak benne hibák, ha meg kell halnunk, akkor állva halunk meg. Lassan úgy néz ki a hajam, mint a sarki róka szőre, mert nehéz megemészteni, hogy jól játszunk, idegenben 2 gólt lövünk, mégis veszítünk."

[1732207] 2014-08-09 16:30:00 Videoton - Győrx;