VB 2014

Prandelli és az olasz elnök lemondott, Tabárez nem találta a szavakat

Kiesett az olasz válogatott, miután 1-0-ra kikapott Uruguaytól a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának 3. fordulójában.

Prandelli magára vállalta a felelősséget - fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

A lefújást követően az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli felajánlotta lemondását a szövetség elnökének, Giancarlo Abetének, aki azt reméli, a tréner meggondolja magát. Prandelli kitart az elhatározása mellett.

"Nem volt sikeres a felkészülésünk - indokolt Prandelli a sajtótájékoztatón. - Ezért teljes mértékben vállalom a felelősséget. Már beszéltem az elnökkel és Demetrio Albertinivel, bejelentettem a lemondásom. Nem tudom miért, de valami megváltozott, amióta meghosszabbítottam a szerződésem. Bizonyos technikai terveket követtem, ami nem működött és ezért távozom. Nem mondom vissza, nem gondolom meg magam."

Eközben Abete is lemondott: "Szeretném bejelenteni a lemondásom - mondta az elnök. - Remélem, hogy a következő szövetségi ülésen meggyőzik Prandellit a maradásról."

vb-2014

Az uruguayi szövetségi kapitány, Oscar Tabárez nem találta a szavakat.

"Megpróbáltuk a legjobb játékunkat nyújtani, mert egy rendkívül erős riválissal találkoztunk - mondta Oscar Tabárez. - Pontosan olyan nehéz meccs volt, mint amire számítottunk. Az olaszok középpályás sora miatt változtattunk a játékosaink helyzetén. Amikor gólt szerzel, az rengeteget jelent, rendkívül nehéz szavakba önteni az érzéseim."

142355
[1444404] 2014-06-24 18:00:00 Olaszország - Uruguayx;