VB 2014

A kolumbiai bomba lett a vb gólja - videó

A FIFA lezárta a szavazást a világbajnokság legszebb góljáról, a győztes a kolumbiai James Rodriguez találata lett.

A vb gólkirály James Rodríguez a torna legszebb találatának járó díjat is besöpörte, miután az Uruguay ellen szerzett bombagólja nyerte meg a FIFA szavazását. A szövetség honlapján egy regisztrációt követően bárki voksolhatott a neki legjobban tetsző gólra, végül több, mint 4 millió szavazat érkezett a versenyre, amelynek alapján a FIFA hétfőn eredményt is hirdetett. Rodríguez zsinórban a dél-amerikai, aki elnyerte a megtisztelő címet, 2006-ban Maxi Rodríguez, 2010-ben pedig Diego Forlán végzett az élen. A mostani vb-n a második helyen a holland Robin van Persie a spanyolok ellen szerzett fejes gólja végzett.

A vb nyolcaddöntőjében Kolumbia és Uruguay mérkőzött meg egymással, James Rodríguez pedig a 28 percben egy gyönyörű mozdulatsor végén, közel 25 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot, az ellenfél kapujában álló Fernando Muslerának esélyese sem volt a hárításra. A fiatal kolumbiai később megduplázta csapata góljainak a számát, így a több mint 70 ezer néző előtt lejátszott rangadón egyértelműen a meccs hőse volt.

James Rodríguez a jelek szerint a vb egyik legnagyobb nyertese lett, hiszen napokon belül hivatalos is bejelenthetik, hogy szerződteti őt a Real Madrid, ráadásul sajtóhírek szerint minden idők egyik legdrágább játékosává is válhat, hiszen a királyi gárda 80 millió eurónál is többet fizethet a dél-amerikai titánért.