VB 2014

Scolari bedobta a törölközőt, lemondott a kapitány

Nem nézte el magának a kudarcot Luiz Felipe Scolari. Miután a brazil labdarúgó-válogatott csak a negyedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon, a szövetségi kapitány lemondott posztjáról.

Végig sírták a vb-t - fotó: AFP

A Brazil Labdarúgó Szövetség hétfőn este hivatalosan bejelentette, hogy már nem Luiz Felipe Scolari a válogatott szövetségi kapitánya. A 65 éves edző benyújtotta lemondását, miután nem sikerült érmet szerezniük a hazai rendezésű világbajnokságon, a németektől az elődöntőben 7-1-re, míg a hollandoktól 3-0-ra kaptak ki a bronzmeccsen.

Luiz Felipe Scolari és stábja bejelentették, hogy lemondanak eddigi posztjukról - írta közleményében a brazil szövetség. - Annak ellenére tiszteletet és hálát érdemelnek, hogy a kitűzött célt nem tudták elérni. Sokat tettek azért, hogy a brazil nép ismét szeresse a válogatottat."

A brazilok nem alkottak maradandót a vb-n, a már említett eredmények mellett csak büntetőkkel léptek túl Chilén a nyolcaddöntőben, majd szoros meccsen búcsúztatták Kolumbiát. A brazil szövetség csütörtökön sajtótájékoztatót tart, ahol minden bizonnyal további részleteket közölnek és talán az utódot is megnevezik. A válogatott szeptember 5-én, Miamiban, Kolumbiával, míg négy nappal később New Jerseyben Ecuadorral találkozik.