Karrier

Totti mégsem hagyja abba, hamarosan hosszabbít a Romával

Bár korábban utalt rá, olaszországi sajtóhírek szerint nem fejezi be a pályafutását a Roma csapatkapitánya, Francesco Totti.

"Sok mezt viseltem már a Romában, ez lesz az utolsó" - mondta néhány hete, a csapat új szerelésének bemutatásakor Totti, amiből könnyen arra következtethettünk, hogy az idény végén visszavonul, de most úgy tűnik, nem ez a helyzet.

Öregszik, de még bírja? - Fotó: AFP

Valószínűleg a másik verzió jött be, úgy érezte, hogy nem tud megegyezni a klub tulajdonosaival a hosszabbításról, de a hírek szerint már ezen is túl vannak. Még szeptember folyamán kétéves szerződéshosszabbítást írhat alá, és 3,5 millió eurós fizetést kaphat erre a két esztendőre. Ha az információ helyes, akkor közelebb lesz a 40., mint a 39. születésnapjához az irányító, mire befejezi a pályafutását.

Az egyszeres bajnok, hatszoros ezüstérmes, világbajnok játékos csapata mindkét eddigi bajnokiját végigjátszotta, és mindkettőt meg is nyerte a Roma, igaz, két újonc, a Livorno és a Hellas Verona ellenében. Totti nem talált be egyiken sem, pedig fontos egyéni célja lehetne, hogy megdöntse a Serie A gólrekordját a pályafutása végéig. Erre ugyanakkor annak ellenére sincs sok esélye, hogy már a második helyen áll az örökranglistán. A hátránya ugyanis 47 gól a rekorder, 1929 és 1954 között aktív Silvio Piola mögött, azaz évi 16 találatos átlagot kellene produkálnia 2016-ig, hogy előzni tudjon, ennyiszer pedig 2007 óta egyik szezonban sem volt eredményes a bajnokságban.