Olasz Kupa

Csorog a nyálunk a szerda estétől! - Olasz Kupa-tippek

Egy római és egy lombardiai rangadó várja az olasz foci szerelmeseit szerda este. Kell ennél több?

Fogalmunk sincs, mi egyebet kívánhatnánk egy fagyos szerda estére, mintsem Lazio-Roma és Milan-Atalanta meccseket. Aki meg nem szereti az olasz focit (az ássa el magát!!!), az nézhet Liverpool-Fulhamet vagy Real Madrid-Atlético Madridot. Lássuk, mire érdemes fogadnia annak, aki a Csizmán marad!

 

Lazio-Roma

Ha meg kellene mondani, ki volt a hőse a legutóbbi Derby della Capitalénak az Olasz Kupában, alighanem kevesen tippelnék Mo Szalaht, ilyen régen találkozott egymással Róma két csapata a Coppában. Akkor is és most is a negyeddöntőben randevúztak egymással a Farkasok és a Sasok, a továbbjutás pedig szerda este is egy mérkőzésen dől el.

A jobb hangulat egyértelműen a "hazaiaknál" lehet, persze az Empoli, a Frosinone és az Udinese elleni 9 egység azért nevezhető minimumnak, az viszont már extra, hogy római derbin 4 meccse gólt sem kapott a Lazio (tavaly oda vissza 1-0, idén 0-0). Szoros is a tabella, bár azért nem fest túl jól, hogy csak a 7-8. helyen állnak a csapatok, így a kupasiker különösen nagy jelentőséggel bírhat.

Érdekes módon a fogadóirodák a Romára adták a kisebb szorzót, holott az AS 2016 óta nem nyert "idegenben" derbit.

Igazi kőkemény kupacsata várható, kevés góllal és szerintünk inkább Lazio-sikerrel. Ősszel összesen 8 sárga lap volt, amelyből egyet Sarri kapott, míg tavaly 9, illetve 4 figyelmeztetés. Naná, hogy a dirigálási feladatokat ezúttal is Daniele Orsato kapta meg. A rutinos róka vezette a 2012/13-as kupadöntőt a két csapat között (10 lappal), míg a bajnokságban összesen 5 Capitale áll a neve mellett, átlagosan 6,6 kártyával.

 

 

✅ Tipp #1: 1x + 3.5 gól alatt @1.75

 

✅ Tipp #2: 6.0 lap felett @1.70

 

 

Atalanta-Milan

Bár a lombardiai derbi nem a Milan-Atalanta, még csak nem is az Inter-Atalanta, azért mégis csak egy regionális rangadót rendeznek a Capitale után. Milánóban persze favorit Stefano Pioli csapata, de rangadóról révén szó, benne van a papírforma felborulása is. Mindkét csapat jó formában várja a találkozót, a Milan visszanyerte formáját, míg az Atalanta magához képest korrekt szezont fut, de azért így is van 9 pont a csapatok között a tabellán.

December elején a bergamóiak egy sokkal kevésbé magabiztos Milant 3-2-re győztek le otthon, azóta viszont a sérültek nagyjából visszatértek a hazaiaknál. Ami viszont érdekes, hogy a tervezett kezdőben kifejezetten tartalékos Pioli gárdája, hiszen a középpályán Reijnders, Adli és Loftus-Cheek kezdhet, míg elől a szokásos trióból csak Pulisic maradhat, Leaót és Giroud-t Jovics és Traoré váltják fel. Maródi játékosok odaát is vannak, Hateboer, Toloi és Touré sérültek, míg Lookman az Afrika Kupára utazott, így Scamacca kezdhet.

A Milan november eleje óta nem kapott ki olasz ellenféltől hazai pályán, de nagyon nem tetszik nekünk ez a kezdő. Túl sok minden függ attól, hogy az iparvárosiak milyen kezdőt állítanak ki, így ide mi csak egy bátor ötlettel jelentkezünk. A 19 éves Chaka Traoré ugyanis a felnőttek között eddig 88 játékperc alatt már két gólt jegyez.

 

✅ Tipp #1: Chaka Traoré gólt szerez @4.33