Serie A

Gólfesztivál lesz a forduló zárómeccsén?

Jól indult a post-Mourinho-éra Rómában, de hétfőn nehéz meccs vár Dybaláékra.

Salernitana-Roma mérkőzéssel zárul a Serie A aktuális játéknapja, vagyis a sereghajtó fogadja az edzőváltáson átesett fővárosiakat. Az örök városban a csere jól sikerült, hiszen Daniele De Rossi irányításával a Veronát legyőzte a Roma, ugyanakkor Salernóban még nehezebb dolga lesz a Farkasoknak.

4230753

Az említett Dybala szereplése egyébként nagy kérdés, hiszen az argentin támadó a Verona ellen közel egy órát bírt, de nagyjából az egész szezonját végigkísérik a sérülések. Pedig a vb-siker után jó szezonja van Dybalánéak, hiszen 19 meccsen 6 gólnál és 6 gólpassznál jár, és bizony nagy szüksége is van a segítségére a Romának.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón támadójára is kitért De Rossi, aki elmondta, kicsit fáradtnak tűnt az elmúlt héten, még nem 100%-os, de javul a helyzet. Az ellenféllel kapcsolatosan pedig úgy nyilatkozott "veszélyes ellenfél, egy remek edzővel és olyan rutinos játékosokkal, mint Candreva vagy Fazio, akivel személyesen is jóban vagyok".

[4230753] 2024-01-29 20:45:00 Salernitana - Romax;5

Ami a hazaiakat illeti, igen fájó szériát fut a Salernitana, hiszen három darab 2-1-es vereségből érkezik a csapat úgy, hogy a vezetés minden alkalommal összejött. És a Juventus vagy a Napoli ellen még "okés" a szűkös vereség, de otthon a Genoa ellen már nem elfogadható, ha egy gárda szeretne elmenekülni az utolsó három helyről. A helyzet persze még messze nem reménytelen, hiszen a 15. Sassuolo is csak 7 pontra van Inzaghiéktól, de lassan már szükség lesz a bravúrpontokra is a kötelezők mellett.

Nem játszott igazán jól a Roma a Verona ellen, de egy rossz játékkal aratott sikernek is tudnának most örülni az örök városban. Hiányzók mindkét oldalon lesznek, de Dybala személye garancia lehet az eredményes római támadójátékra, ami akár a túloldalon is megalapozhatja a gólokat. A salernói csapat védelme pocsék, otthon viszont csak háromszor nullázták le, így pontosan 3,0-s gólátlaggal büszkélkedhet hazai pályán.

Bátor hazai gárdát várunk, amely utolsó 11 meccséből 10-szer is overezett, ahogyan augusztusban az Olimpicóban is potyogtak szépen a gólok (2-2). Nem lepődnénk meg, ha Inzaghiék elszenvednék szezonbeli ötödik 1-2-jüket is, így tippjeinkkel is az ilyen forgatókönyvet támogatjuk meg.

 

Tipp #1: 2.25 gól felett @1.88

 

Tipp #2: 2.5 gól felett + Mindkét csapat szerez gólt @2.80

 

 

[4230753] 2024-01-29 20:45:00 Salernitana - Romax;