Serie A

De Rossival debütál a Roma, bukhat a Milan - olasz tippek szombatra

Edzőváltás Rómában, nehéz kötelező vár a Milanra - tippek szombatra.

Csonka, mindössze 6 meccsből álló játéknapot rendeznek a Serie A-ban, két meccs szombaton, négy meccs vasárnap. Mi pedig úgy döntöttünk, mind a hat találkozóra jelentkezünk tippekkel, így lássuk, mi várható ma a Roma és a Milan meccsén.

Roma-Verona

Rómában a hét elején végleg elfogyott a türelem, José Mourinhót Daniele De Rossi váltotta a kispadon. Ugyan az ezerfejű kifejezetten szerette a portugál mestert, a hírek szerint a játékosok körében már nem volt ennyire népszerű a vehemens zseni, így ebből a szempontból még jól is elsülhet a váltás. Ami viszont érdekes, az DDR személye, aki egy nagyon gyáva és biztonsági megoldásnak is betudható, hiszen ő az az ember, akit biztosan nem fütyülnek majd ki az Olimpicóban, cserébe viszont edzői rutinnal gyakorlatilag nem is rendelkezik.

A fővárosban, játékosként közel két évtizedet eltöltő játékosnak edzői szinten 17 meccse és 4 hónapnyi tapasztalata van a SPAL élén, ebből is csupán 3 győzelmet számlál. Ezt követően leülni a Roma kispadjára, igen érdekes döntés a vezetők részéről.

A legelső feladat azonban megoldhatónak tűnik, hiszen a Hellas Verona látogat a fővárosba, az a csapat, amely vendégként csupán 5 pontot szerzett, abból is hármat még augusztusban.

A szurkolók biztosan megadják majd a bizalmat De Rossinak és talán Lukakuék is örülnek a váltásnak, így ismét lelkesen vethetik bele magukat a munkába. Ősszel otthon tartotta a pontokat a Hellas, tavaly viszont oda-vissza nyert a Roma, és most is úgy véljük, a pontok a vörösöknél maradnak. Ha pedig DDR kellően feltüzeli játékosait, kisülhet ebből a meccsből egy kemény, fizikális 90 perc is.

 

✅ Tipp #1: Fogadásépítő: Roma nyer + Roma 1.5 lap felett @2.00

 

Udinese-Milan

Nem különben érdekes meccs vár a Milanra, amely bár kiesett az Olasz Kupából, ha csak a Serie A-mérleget nézzük, az utolsó 24 begyűjthető pontból 19-et meg is szerzett. Korai persze kimondani az ítéletet a Rossonerik felett, de úgy tűnik, a bronzérem betonbiztos, hiszen a 2. helytől 7, a 4. pozíciótól pedig 8 pont választja el Stefano Pioli csapatát, és valahol itt is van reálisan a Milan keretének erőssége.

Udinében viszont nehéz dolga lesz az iparvárosiaknak, hiszen a zebracsíkos csapatnak mindössze kettővel van több veresége, mint a Milannak és ugyanannyiszor kapott ki, mint a 4. Fiorentina. Hogy hogy lehet egy csapat a 4. legkevesebb vereséggel egy pontra a kiesőhelytől, azt a 12 döntetlenben kell keresnünk, ami egészen szédületes a 20 meccs alatt. Ezek közül vannak nagyon értékesek, mint például múlt héten az Artemio Franchiban (még úgy is, hogy az Udine kétszer vezetett, egészen a 87. percig) és vannak fájdalmasabbak, mint mondjuk a Verona vagy a Sassuolo ellen.

Nem véletlen azért a Milan duplázó körüli szorzója, mi is látunk esélyt rá, hogy botlanak Giroud-ék. Maresca asszisztálása mellett, egy szoros meccsen itt bizony bőven lehet lapzuhatag.

 

✅ Tipp #1: Milan 2.5 sárga lap felett @1.80

 

✅ Tipp #2: 5.5 lap felett @1.91