Karrier

A magyar Scholes profi szerződést kapott a Videotonnál

A 19 éves Kleinheisler László három plusz egy éves szerződést kötött a Videotonnal. A támadó középpályás az előző szezonban alapembere volt az NB II Nyugati csoportjában bajnoki címet szerző Puskás Akadémiának.

A "Scholes" becenévre hallgató játékos leigazolása nem volt váratlan, már a januári spanyolországi edzőtáborban is együtt készült a fehérváriakkal, az egyik felkészülési mérkőzésen gólt is szerzett. A tavaszi szezont még a Puskás Akadémia FC-ben töltötte, ahol a bajnokcsapat oszlopos tagja volt. 27 NB II-es bajnokin lépett pályára a 2012-13-as szezonban, 8 gól és rengeteg gólpassz fűződik a nevéhez - olvasható a vidi.hu-n.

"Nagyon boldog vagyok, az álmom vált valóra azzal, hogy a Vidi labdarúgója lettem. Úgy érzem, jó szezon van mögöttem, és készen állok az NB I-re. Tudom, nem lesz könnyű dolgom beverekedni magam a csapatba, hiszen kiváló játékosok szerepelnek a Vidiben, de szeretem a kihívásokat, és mindent megteszek azért, hogy már az ausztriai edzőtáborban bebizonyítsam José Gomesnek, hogy számíthat rám" - fogalmazott Kleinheisler László.

"Scholes több poszton is bevethető, ízig-vérig támadó szellemű játékos. Jó az egy-egy elleni játékban, és remekül indul be labda nélkül az üres területre. Azon játékosok közé tartozik, aki minden pályán töltött percet nagyon élvez. Nagyon jó lövőerővel rendelkezik, és rendkívül dinamikus. Nyugodtan mondhatom, hogy nála jó helyen van a labda" - nyilatkozta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője.

"Figyelemre méltó dolog az, hogy 19 évesen már bemutatkozhatott az U21-es válogatottban - ráadásul nem is érdemtelenül. Az NB II legjobb csapatában rendszeresen játéklehetőséget kapott, gyakorlatilag a Puskás Akadémia FC egyik alapembere volt, és jó teljesítményt nyújtott. Személyes megismerkedésünk alkalmával is jó benyomást gyakorolt rám, jó képességű, jó fizikumú játékos, aki előtt úgy gondolom, nagyon szép karrier áll" - dicsérte a tehetséget Róth Antalt, az U21-es válogatott szövetségi kapitánya.