VB 2014

Dzekóék a második félidőben lemészárolták a letteket - videó

Könnyed győzelmet aratott a bosnyák labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat G-csoportjában, Lettország legjobbjai ellen. A Ferencváros védője, Muhamed Besic ezúttal nem volt a nevezettek között.

Edin Dzekót (balra) nehezen tudták tartani a lett védők - Fotó: AFP

Meglehetősen hamar, bő tíz perc elteltével bajba sodorta magát a házigazda, Aleksandrs Fertovs elkésett a közbeavatkozással és csúnyán térden rúgta ellenfelét, amiért azonnal piros lapot kapott. Az emberhátrányba kerülő lettek kapujára ettől kezdve komoly nyomás nehezedett, a gólhoz legközelebb Edin Dzeko éles szögből leadott lövésénél és Miralem Pjanic próbálkozásánál jártak a bosnyákok az első félidőben, akiket több száz drukker kísért el Rigába.

A fordulás után valósággal nekirontott ellenfelének a vendégcsapat, és villámgyorsan meg is szerezte a vezetést, Mensur Mujdza jobb oldali beadását Senad Lulic a hosszú oldalon érkezve kotorta a hálóba. (0-1) Nem sokkal később jött az újabb bosnyák találat, ezúttal balról érkezett a centerezés, Vedad Ibisevicnek csak pontosan kellett fejelnie középen. (0-2) Tovább robogott Sefet Susic együttese, Haris Medunjanin 28 méterről vette célba a kaput és rúgott óriási gólt a jobb felső sarokba. (0-3) Bő tíz perccel a vége előtt Pjanic következett, a Roma középpályása Edin Visca lekészítése után lendületből érkezve laposan bombázott kapura (0-4), a végeredményt pedig Dzeko állította be, aki Pjanic indításával lépett ki a védők között, majd higgadtan értékesítette a ziccert. (0-5)

Sikerével Bosznia-Hercegovina nagy lépést tett Brazília felé, előnyük immár hat pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó görögökkel szemben.

Vb-selejtező - 2014
Európa, G-csoport
Lettország-Bosznia-Hercegovina 0-5 (0-0)
Gólszerző: Lulic (49.), Ibisevic (53.), Medunjanin (63.), Pjanic (80.), Dzeko (82.)
Kiállítva: Fertovs (11.)
 
Később:
20:00: Liechtenstein-Szlovákia
20:45: Litvánia-Görögország