VB 2014

A spanyolok rossz talajjal és keményen védekező grúzokkal találkoztak

Spanyolország 1-0-s győzelmet aratott Grúziában Roberto Soldado hajrában szerzett góljával keddi világbajnoki selejtezőjén. A vb- és Eb-címvédő együttes játékosai az ellenfél kemény védekezését emelték ki a mérkőzés után.

"Nem tudtuk, hogy fog játszani Grúzia, de azért nem lepődtünk meg azon, amit láttunk. Amikor egy csapat ennyire tiszteli a másikat, akkor ez történik. A védekező felfogásuk nagyon megnehezítette a dolgunkat, és a pálya talaja sem a mi stílusunknak kedvezett" - mondta a spanyol válogatott védője, Sergio Ramos.

A gólszerző Soldado is azt emelte ki, hogy mennyire nehéz dolga volt a hazai védők között: "Keményen meg kellett dolgoznunk ezért a győzelemért. Nálunk volt ugyan a labda, de az ellenfél minden emberét a saját kapuja előtt tartotta. Frusztráló volt, hogy a büntetőterületen belül mennyire szorosan fogtak, alig volt helyem mozogni."

Vicente del Bosque szövetségi kapitány nagyon röviden értékelt, elégedett volt a győzelemmel: "Mindent megtettünk, de a befejezéseknél egy kicsi mindig hiányzott. De fontos három pontot szereztünk."

  • Grúzia - Spanyolország 2012-09-11 19:30:00