VB 2014

Osztrák fölény, német győzelem Bécsben

Visszafogott játékkal is nyerni tudott Németország az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésén, ahogy Svédország is legyőzte Kazahsztán együttesét a C csoportban.

Ausztria nagy helyzetekkel, Németország viszont dekoncentrált játékkal kezdett Bécsben, és az első félidő nagy részében meg is maradt a hazaiak fölénye. Nagy helyzetük ugyan nem sok volt, de a labdát többnyire ők birtokolták, és védekezésre késztették a vendégeket.

Joachim Löw együttese kissé meglepő módon inkább kontrákkal próbálkozott, és az egyikből az első játékrész hajrájában meg is szerezte a vezetést. A bal oldalról Reus cselezett befelé, és egy közbelépő osztrák lábbal együtt is a kapuba tudott lőni. (0-1)

Marco Reus örül a góljának az Ausztria-Németország mérkőzésen a világbajnoki selejtezőn 2012-ben.

A szünet után gyorsan eldőlni látszott a meccs, miután az 52. percben a vendégek tizenegyeshez jutottak, azt pedig Özil magabiztosan belőtte a bal alsóba. (0-2)

Öt perccel később azonban szépíteni tudtak a sógorok, Arnautovic a jobb oldalon megverte a német védelmet, beadására pedig Junuzovic remekül érkezett, és bepöccintette a labdát. (1-2)

Ezt követően azonban az osztrák csapat nem tudta fenntartani a korábban látott fölényét, csak a hajrában jutott el néhány lehetőségig, akkor pedig Manuel Neuer állta a sarat, hárított minden kapujára menő kísérletet, így megőrizte csapata előnyét.

A csoport másik mérkőzésén Svédország az első félidőben vezetést szerzett Kazahsztán ellen, skandinávok győzelme azonban nem lett fölényes, miután a következő találatot csak a hosszabbításban tudták megszerezni. Természetesen a 2-0-s siker is három pontot ér.

Világbajnoki selejtezők
C csoport
Ausztria-Németország 1-2 (0-1)
gólszerzők: Junuzovic (57.), illetve Reus (44.), Özil (52. - büntetőből)
Svédország-Kazahsztán 2-0 (1-0)
gólszerzők: Elm (37.), Berg (90+4.)
 
A csoport állása
1. Németország 6 pont/2 mérkőzés
2. Svédország 3/1 (2-0)
3. Írország 3/1 (2-1)
4. Ausztria 0/1 (1-2)
5. Kazahsztán 0/2 (1-4)
6. Feröer-szigetek 0/1 (0-3)