Vuelta a Espana

Békés szakasz végén Degenkolb második részsikerét aratta

Az Argos csapat német sprintere, John Degenkolb nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny ötödik, Logrono környéki szakaszát.

A 168 kilométeres etaphoz a mezőnynek a keddi, óriási hőségben teljesített szakasz után nem sok kedve volt, jellemző, hogy mindössze egyetlen versenyző, Javier Chacón érezte magát alkalmasnak egy szökésre.

John Degenkolb német kerékpáros szakaszgyőzelmét ünnepli a Vuelta a Espanán 2012-ben.

Ő ugyan nagynak mondható előnyt gyűjtött össze, de bő 50 kilométerrel a szakasz vége előtt a csapatok összeálltak, és viszonylag könnyen ledolgozták a különbséget, a spanyolnak nem volt esélye arra, hogy "hazaérjen".

A befutó így mezőnyhajrával dőlt el, amit a szűk, de viszonylag hosszú célegyenesben szépen vezetett vezetett fel az Argos gárdája, és a német John Degenkolb ki is használta a lehetőséget, Daniele Bennati és Gianni Meersman előtt nyerni tudott. Ezzel a második szakaszgyőzelmét aratta, már az idei második etapot is ő fejezte be elsőként.

Az élmezőnyben az állás nem változott, továbbra is Joaquin Rodríguez vezet minimális előnnyel Christopher Froome és Alberto Contador előtt.

Vuelta a Espana
5. szakasz, Logrono-Logrono (168 km)
1. John Degenkolb (német, Argos) 4:10:37 óra
2. Daniele Bennati (olasz, Radioschack) azonos idővel
3. Gianni Meersman (belga, Lotto) a. i.
 
Az összetett állása (piros trikó)
1. Joaguin Rodríguez (spanyol, Katyusa) 17:29:22 óra
2. Christopher Froome (brit, Sky) 1 mp hátrány
3. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 5 mp h.