London 2012

A spanyol támadó az olimpiát is megnyerné

Az Atlético Madrid 24 éves támadója, Adrian Lopez a három túlkoros egyikeként ott lesz a spanyol olimpiai csapatban, reményei szerint ott is magasba emelhetik a győzelemért járó trófeát.

Luis Milla szövetségi kapitány együttesében hárman is ott lesznek azok közül, akik július első napján Európa-bajnoki címet ünnepelhettek a spanyol "nagy" válogatott tagjaként, Javi Martinez, Juan Mata és Jordi Alba is olimpiai résztvevő lehet.  A madridiak játékosa hasonló sikereket érne el Londonban, mint társai nem sokkal korábban. "Mindannyian nagyon várjuk már az ötkarikás játékokat. Mindent meg kell próbálnunk, hogy sikeresen szerepeljünk, kemények kell edzenünk és olyan messzire kell eljutnunk, amennyire csak lehet" - mondta a 24 éves Adrián az As-nek. "Nem szabad kapkodnunk, lépésről lépésre kell haladnunk. Nagyon jó csapatunk van, de egy meccsen bárki legyőzhető" - vélekedett a futballista.

Lopezt Jordi Alba ügyével kapcsolatosan is kérdezték, a Barcelona frissen igazolt hátvédje lehet, hogy mégsem utazik el Londonba a klubcsapatában való elfoglaltságok miatt. "Ebben a témában a Barcelonának és a spanyol szövetségnek kell dűlőre jutnia egymással. Ő egy kulcsjátékosunk, nyilván örülnék, ha velünk tartana."

A spanyol csapat a D-csoportban a Japán, Marokkó és Hondurasszal szerepel majd együtt.