Bulvár

Egy férfi teszi boldoggá a brit műugró világbajnokot

  • VNA

Váratlan bejelentést tett Thomas Daley, a londoni olimpia férfi toronyugró versenyének brit bronzérmese.

Egy saját készítésű videóban meglepő bejelentést tett a a héten a britek műugró világbajnoka, Thomas Daley. A még mindig csak 19 éves klasszis tavaly a férfi toronyugrásban lett bronzérmes a hazai rendezésű olimpián. A 2009-es római vb-n győztes Daleytől sokan győzelmet reméltek Londonban, ám a fiatal tehetség édesapja (rákbetegség miatti) 2011-es halála után így is hatalmas sikerként könyveli el az olimpiai bronzot.

“Tavasszal nagyot változott az életem, amikor találkoztam valakivel, aki olyan boldoggá tesz, akivel olyan biztonságban érzem magam, hogy minden csodálatos. Ez a valaki egy srác” - ezekkel a szavakkal osztotta meg a világgal érzéseit az alábbi - rövid idő alatt már közel hétmillió ember által megnézett - videóban Daley. A brit műugró elmondta, hogy ezzel a nyilatkozattal szeretett volna válaszolni azokra a híresztelésekre, amelyek a közelmúltban hozzá is eljutottak. "Egy ideális világban nem lenne szükség erre a videóra, mert mindez nem számítana" - tette hozzá a kétszeres Európa-bajnok.

Az élsportolók közül meglehetősen kevesen vállalják másságukat, az egyik brit portál kimutatása szerint a londoni olimpián szerepelt sportolók közül mindössze 23 olyan volt, aki korábban nyilvánosan is felvállalta ilyen vonatkozású érzelmeit. Köztük volt Daley versenyzőtársa, a 2008-as pekingi olimpia toronyugró bajnoka, az ausztrál Matthew Mitcham is.