Riói olimpia

Esélytelenek az aranyra a londoni magyar bajnokok?

A fogadóirodák oddsai szerint az öt "ismétlő" közül csupán egyiküknek van reális esélye olimpiai aranyérmet nyerni.

Négy év telt el azóta, hogy a magyar küldöttség sikeres formaidőzítéssel 8 arany-, 4 ezüst- és 6 bronzérmet hozott el Londonból, és az akkori győztesek közül a néhány nap múlva elkezdődő újabb ötkarikás versenyeken négyen nem ismételhetnek. 

A mob.hu beszámolója szerint az olimpiai duplázás esélyét elsőként a Kökény Roland és Dombi Rudolf alkotta kajak kettes veszítette el, amikor nem sokkal a 2013-as világbajnokság után elköszöntek egymástól. Az egyik legnagyobb reménységünk, Berki Krisztián a vállműtétje után nem tudta magát kvalifikálni a világbajnokságról, míg a kajakos Kovács Katalin karrierje végéhez közeledik. Ennek megfelelően a női kajak négyesünk összetétele is megváltozott, Kovács Katalint Csipes Tamara váltotta a K-4-es versenyben.

Ki nyer olimpiai aranyat a négy évvel ezelőtti bajnokok közül?
Szilágyi Áron Férfi kard, egyéni 6.53
Gyurta Dániel Férfi 200 m mell 6.73
Pars Krisztián Kalapácsvetés 16.75
Risztov Éva Női 10 km nyíltvízi -
Kozák Danuta K-1, 500 méter 2.62

Ami az ismétlőket illeti, kimagaslóan Kozák Danutának van a legjobb esélye 500 méteren, nála ugyanis csak az új-zélandi Lisa Carringtont tartják esélyesebbnek a bukik. Danuta egyébként Szabó Gabriellával már esélyesként várja a K-2-es 500 métert, míg a négyesben is bőven van esélye a kvartettnek a dobogó tetejére állni.

Gyurta Dániel maga is lenyilatkozta, hogy világcsúcs nélkül aligha lesz aranyérem, ráadásul a világranglista 42. helyezettjeként nincsenek is igazán jó esélyei.

Minden hír az olimpiáról egy helyen. Beharangozók, tippek, beszámolók ITT!

Risztov Éva épphogy kvalifikálta magát a kazanyi világbajnokságon, esélyeit olyannyira csekélynek tekintik a bukik, hogy fogadni sem lehet rá.

A magyar csapat zászlóvivője, Szilágyi Áron viszont esélyesként vág neki a tornának, a magas szorzó ellenére is. A tavalyi Európa-bajnokságot megnyerte, ráadásul az elődöntőben éppen a (bukik szerint) legesélyesebb Alekszej Jakimenkót győzte le 15-13-ra. Más kérdés, hogy aztán a döntőben legyőzött Max Hartung a moszkvai vb-n visszavágott Áronnak, így ott csak a negyeddöntőig jutott, Jakimenko nyakába pedig arany került.

Egyértelműen a legrosszabb helyzetben Pars Krisztián van, aki maga is azt mondta, hogy "gyerekkoromban dobtam utoljára ekkorákat". A mostani teljesítménye nemhogy méterekre, körülbelül tíz méterre elmarad attól, amellyel a lengyel Pawel Fajdeket meg lehetne verni.

MAGYARORSZÁG HÁNY ARANYÉRMET SZEREZ?    
Kevesebb, mint 6.5 TippmixPro@2.25
Több, mint 6.5 TippmixPro@1.50