Olimpia 2012

Lemaradhat Londonról a triatlon női címvédője

  • VNA

Nem szerepel Emma Snowsill neve az ausztrálok három fős olimpiai triatlon csapatában, így a címvédő lemaradhat a londoni játékokról.

Jelen állás szerint nem lehet ott a londoni olimpián a triatlon verseny női címvédője, az ausztrál Emma Snowsill. Ausztrál sajtóértesülések szerint ugyanis egyelőre nem nevezték a háromszoros világbajnokot a Londonra készülő csapatba. A biztos résztvevő - nem mellesleg szintén kétszeres világbajnok - Emma Moffatt mellett ugyanis egyelőre Emma Jackson és Erin Densham neve szerepel a listán, így ők indulhatnak a londoni Hyde Parkban augusztus 4-én sorra kerülő versenyen.

A 30 esztendős Snowsillt az utóbbi egy évben sérülések kínozták, így nem tudott megfelelően felkészülni és a korábbi években általa hozott formát sem nyújtani. A férfi csapat (Courtney Atkinson, Brad Kahlefeldt, Brendan Sexton) kijelölése kapcsán nem alakult ki vita, a hölgyek hármasa ugyanakkor még messze nem végleges. Enne oka az, hogy Snowsill nem adja fel olimpiai álmait, így akár jogi úton is keresné saját igazát.

"Tiltakozni fogok a döntés ellen. Mindenki megértheti, hogy nem könnyű egy ilyen döntést elviselni. Sajnálom, ha ezzel valakinek fájdalmat okozok, de nem akarom elszalasztani az esélyt, hogy életem második olimpiáján is szerepelhessek" - írja saját honlapján Snowsill. Az ausztrál szövetség a tervek szerint egy független bíróság segítségét veszi igénybe ebben a kényes ügyben, amelyet még ezen a héten szeretne lezárni.