Profi boksz

Visszavonult a kiüthetetlen ex-világbajnok

Bejelentette visszavonulását Sugar Shane Mosley amerikai ökölvívó, aki három különböző súlycsoportban is profi világbajnok volt, legyőzte többek között Oscar De La Hoyát, és soha nem szenvedett kiütéses vereséget.

A 40 esztendős bokszoló twitter oldalán közölte: pályafutása minden pillanatát, a győzelmeket, de még a vereségeket is élvezte.

Mosley az utóbbi négy mérkőzésén háromszor kikapott, legutóbb május 5-én. Pályafutását 46 győzelemmel, 8 vereséggel és 1 döntetlennel zárta.

Sugar Shane pályája során rengeteg klasszikus meccsel ajándékozta meg a közönséget, elég csak az Oscar De La Hoya, Vernon Forrest, Winky Wright, Antonio Margarito, Fernando Vargas, Ricardo Mayorga, Miguel Cotto elleni találkozóira gondolni. Utolsó összecsapásain a jelenkor talán két legjobb ökölvívója, Floyd Mayweather és Manny Pacquiao ellen már nem tudott megfelelően érvényesülni, de legutóbbi, Saul Alvarez elleni találkozóján az utolsó pillanatig harcolt és nem vallott szégyent a nála 20 évvel fiatalabb ökölvívóval szemben.

Mosley a hírek szerint egyáltalán nem kíván szakítani az ökölvívással, hiszen a jövőben promóterként kíván dolgozni, amiben a Golden Boy Promotionsnél már némi gyakorlatra is szert tett korábban - írja a profiboksz.hu