Profi boksz

Kicsapták a ringből az 51 éves legendát - videó

  • ivan

Vereséggel záródott az amerikai Bernard Hopkins nem mindennapi karrierje, az 52. életévét töltő világbajnokot utolsó mérkőzésén kiütötték a ringből.

Hopkins utolsó mérkőzése méltatlan volt egész karrierjét tekintve

Közel az 52. születésnapjához, szombaton éjszaka Inglewoodban vívta utolsó mérkőzését Bernard Hopkins. A veterán amerikai öklözőre az előzetesen több szakértő által is veszélyesnek tartott, de a nagyközönség számára némileg ismeretlen 27 éves Joe Smith Jr. várt. Bár a két sportoló között közel 25 év volt a korkülönbség, a bukik a mérkőzés előtt Hopkinst tartották esélyesebbnek (1.50 - 2.60).

Hopkins a WBC félnehézsúlyú nemzetközi bajnoki címéért kiírt találkozó első felében még tartani tudta magát a szemmel láthatóan is nagy fizikai fölényben lévő Smith ellen, azonban a 6. menettől a long islandi Smith megtalálta a helyes csapásirányt, és egyre többször került bajba philadelphiai születésű vetélytársa - írja a profiboksz.hu.

A mérkőzés a végül a 8. menetben ért véget, amikor Smith egy kombináció végén szó szerint kiütötte a ringből Hopkinst, aki már nem mászott vissza a küzdőtérre, így a szabályok értelmében technikai KO-val elveszítette a találkozót. A hivatalos indoklát szerint az eset után karsérülést szenvedett.

Hopkins 55-8-2-es mérleggel, 32 kiütéssel fejezi be pályafutását, a szombati volt az első alkalom, hogy KO-val veszített el egy összecsapást. Korábban középsúlyban és félnehézsúlyban is világbajnok volt, előbbi címet 1994-2005 között 20 címvédéssel folyamatosan tartotta.