Sportfogadás

Kaszáltak a bukik Mayweatheréken

  • varin

Ugyan a Mayweather-McGregor meccs számai messze elmaradtak az NFL-döntőétől, a bukik mégsem keseregnek.

Már közel egy hét telt el a legendásnak szánt, ám nívójában a föld alá süllyedő McGregor-Mayweather csata óta. A győztes a ringben az amerikai veretlen sztár, míg Las Vegasban a fogadóirodák lettek.

Azt már korábban is pontosan lehetett tudni, hogy a bukmékerek csuriba tett kézzel szurkolnak majd Floydnak, hiszen nagyon sokan, igen magas oddsért támogatták meg a UFC királyát, így egy korai kiütés az írtől tisztességes pofon lett volna a bukmékereknek is. Ám Mayweather diadala nem akármilyen bevételt hozott a vegasi irodáknak.

Fotó: MMA Fighting

"A bukik jelentése szerint a tiszta profit olyan 60 millió dollár környékén végződött" - nyilatkozta a Coversnek Michael Lawton elemző.

Ezzel a Mayweather-McGregor háború lett minden idők legtöbb bevételt hozó küzdelme, a találkozó a 2015 májusi Mayweather-Pacquiao meccset überelte ötmillió dollárral. Ugyan a fogadási volumen az Egyesült Államokban rendszerint bőven elmarad a major ligák tétjeitől, a múlt heti esemény még ezek között is jelentős számokat produkált volna.

A januári egyetemi amerikaifutball-döntő és az egyetemi kosárlabda-bajnokság final fourja sem ért fel a bokszmérkőzéshez, amely az NFL-finálé és a March Madness után az év harmadik legnagyobb eseménye volt a fogadóirodáknál.

"Amennyit megnyertünk ezen a mérkőzésen, az még egy Super Bowlon sem lett volna rossz" - hasonlította össze a szakember a bevételt Amerika legnépszerűbb fogadási eseményével. A 60 millió persze még így is bőségesen elmarad a februári Super Bowltól, amikor is az irodák 138.5 millió dollárt zsebeltek be a New England Patriots szenzációs fordításán.

Ezek a számok természetesen csak a legális, nevadai bevételekre vonatkoznak, a hírek szerint az illegális bukmékereknél mintegy 1.9 milliárd dollár cserélt gazdát Amerikában, amely természetesen elmarad a februári NFL-finálé 4.5 milliárdos számától.