Ökölvívás

Motivál, hogy a szakértők ennyire lebecsülnek - McGregor

  • MVB80

Conor McGregor úgy érzi, neki kedvez, hogy könnyebb kesztyűkkel vívják majd a Floyd Mayweather elleni meccset.

Egyre közeleg az év egyik legfelkapottabb sporteseménye, a veretlen ökölvívó, Floyd Mayweather és az UFC pehelysúlyú bajnokának, Conor McGregornak az összecsapása, amelyet augusztus 26-án rendeznek Las Vegasban.

A legújabb fejlemény, hogy az eredetileg tervezett 10 unciás kesztyűk helyett 8 unciást használnak majd a meccsen, és McGregor úgy véli, ezáltal nőttek az esélyei.

Nem hiszem, hogy az új kesztyűkkel kettőnél több menetet kibírna. Szeretném megmutatni neki a teljes repertoárom, és lebontani őt, de nem hiszem, hogy képes lesz talpon kibírni az ütéseket.

De ha mégis úgy alakul, bevállalok egy 12 menetes háborút is, mert a lehető legtökéletesebb módon készültem fel a meccsre” – mondta a nagyszájú ír, aki élete első profi bokszmeccsére készül.

Azt mondja, tökéletes állapotba hozta magát

A felkészüléséről McGregor elárulta, egy olyan kamrában végzett kőkemény edzéseket, amellyel azt imitálta, mintha 4000 méteres magasságban lenne.

„Elképesztően jó állapotban érzem magam. Hogy mit szólok ahhoz, hogy a bokszszakértők lenéznek? Egyértelműen motivál, hogy ennyire lebecsülnek. A harc egy komplex dolog, úgyhogy szeretném megmutatni a világnak, mi is az a harcművészet.”

A 29 éves McGregor számára a 8 unciás kesztyű is újdonság lesz, mert a ketrecharcban 4 unciást szokott használni, Maywaether viszont 49 profi meccséből 46-ot olyanban vívott meg, mint amit most kijelölt Nevada állam sportbizottsága.

A nagyváltósúlyú meccseken általában 10 unciást használnak, de a változtatásba Mayweather is belement. A kisebb kesztyűk kevésbé vannak kitömve, ezáltal a nagyobb ütőerejű versenyzőnek kedveznek.

Korábban is mi is többször beszámoltunk arról, hogy változtak a csata oddsai, McGregor sikere eleinte nagyjából tízszeres pénzt ért, most a  a feltett tét nagyjából négyszeresét nyerhetjük vissza, ha beváltja az ígéretét, és legyőzi az amerikait.

1x2    
Mayweather Döntetlen McGregor
1.20 27.00 3.80