Ökölvívás

Előre lefutott a Mayweather-McGregor viadal

A jósolt júniusi dátum nagyon közeledik, McGregor esélyei azonban mikroszkopikusak a fogadóirodák szerint.

Úgy tűnik, a szereplők pontot akarnak tenni a rivalizálás végére, ennek eredménye pedig az, hogy még idén megszülethet a várva várt háború: a kötelek közé léphet Floyd Mayweather és Conor McGregor. Az oddsok azonban teljesen egyoldalúak, a bukmékerek szerint a ketrecharcosnak semmilyen valós esélye nem lenne legyőzni a visszavonult világbajnokot.

Habár az elmúlt hónapokban főleg a szájkarate ment a felek között, úgy tűnik, ennek vége, ugyanis a hírek szerint június 10-ére lefoglalták a Las Vegas-i T-Mobile Arenát, vagyis már nyáron egymásnak eshet a ringben a két sportoló.

"Egyetlen emberért térek vissza, az pedig McGregor. Nem kellene az időt pocsékolnunk, gyorsan le kéne kötnünk a mérkőzést, mondjuk júniusra. Jó lenne tehát, ha McGregor nem kerülne el engem és nem próbálna meg kitérni előlem. Mondják meg a UFC-nek, hogy ne álljon az ügy útjába. Nem akarom lejáratni a UFC-t" - nyilatkozta Mayweather nemrég.

A mérkőzést egyébként a profi ökölvívás szabályai szerint játszanák, ami természetesen döntő érv amellett, hogy miért is az amerikai lenne a favorit és nem pedig az ír. "Nem keverhetjük a szabályokat és a rendszereket, mivel én diktálok. Ő hívott ki engem. Ha engem kihív valaki, akkor neki kell hozzám alkalmazkodni. Ha én hívtam volna ki, akkor nyilván én mennék hozzá" - hangzik az érv az ökölvívó szájából.

Általános vélekedés szerint egyébként McGregornak halvány apró esélye sem lenne Mayweather ellen, egy twitterező például úgy fogalmazott korábban,

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Egy 60 éves Sugar Ray Leonard is kiverné belőle a szuszt a ringben!

Ezt támasztják alá az oddsok is, hiszen mióta kiderült, hogy szinte biztosan összecsapnak a srácok még az idén, Mayweather szorzója még tovább esett és már csak 1.05-ös szorzóval fogadhatunk az ő sikerére, míg tízszeres pénzt fizetne a UFC-harcos győzelme.