Serie A előzetes

Öt- vagy kétszereplőssé válik a harc a BL-ért az olaszoknál szombat estére?

Három meccset játszanak szombat este a Serie A 35. fordulójában. A Cagliari a Chievo ellen, a Palermo pedig a Catania ellen teheti szinte teljesen biztossá a bennmaradását, a nap rangadója után pedig tovább sűrűsödhet a dobogóért harcolók mezőnye, de az is lehet, hogy csak két csapat lesz igazán érdekelt a további versengésben.

Roma-Napoli
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

A hét elején megjelent középtávú előrejelzésükben azt prognosztizáltuk, hogy a Napoli pontokat veszít Leccében, a Fiorentinát legyőző Roma ellen viszont nyerni tud, de így is lépéshátrányban lesz a harmadik Lazióval szemben. Nos, sok minden borult kedden és a szerdán a Serie A-ban, a Napoli nyert, a Roma kikapott, és a Lazio is otthagyta mindhárom pontot Novarában. Így a Farkasok szombati győzelme esetén a három csapat kétpontos távolságon belül állna, ugyanakkor a nápolyiak legalább ideiglenesen megelőzhetik a Laziót, és ki is zárhatják a további versenyből a giallorossókat.

A hétközi mérkőzésekből kiindulva utóbbi mellett tesszük le a voksunkat. A Roma védelme két Fiorentina-gólhoz asszisztált közeli nézelődéssel, miközben támadásban tompa volt az együttes. A labda általában náluk volt, de Totti szerencsés mozdulata kellett ahhoz is, hogy Gago kilátástalan átlövése valahogy a Violák hálójába kerüljön.

A Napoli egy idegenbeli sikerrel leszakíthatja a Romát, de a Farkasok győzelmével nagyon sűrű lenne a mezőny első fele.

Márpedig a Chelsea elleni hetekkel ezelőtti BL-kudarcból nagyon lassan, de felébredő Napoli elöl és hátul is könnyedén jobb tud lenni, mint a szerdán látott Roma. A déliek koncentrált, stabil védekezése ugyanúgy megtörheti a Farkasok lassú támadásait - amelyeket ráadásul Osvaldo, Lamela és De Rossi nélkül kell vezetniük -, mint a Fiorentina tette, a csatáraik pedig a kontráknál könnyedén legyőzhetik futóversenyben a fővárosiak idén már többször is fájdalmasan lassúnak bizonyuló védőit.

Serie A
35. forduló, további szombati mérkőzések
Palermo-Catania 18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Cagliari-Chievo 18:00
hatharom-tipp: X

 

 

 

 

 

 

  • Roma - SSC Napoli 2012-04-28 20:45:00
  • Palermo - Catania 2012-04-28 18:00:00
  • Cagliari - Chievo 2012-04-28 18:00:00