Profi boksz

Pacquiao legközelebb Timothy Bradleyvel fog bunyózni

Manny Pacquiao június kilencedikén a Las Vegas-i MGM-ben fog megmérkőzni Timothy Bradleyvel.

Úgy tűnik, hogy jó darabig várat még magára a Manny Pacquiao - Floyd Mayweather jr. szupermeccs, ugyanis kiderült, hogy a súlycsoporttól függetlenül a világ legjobb ökölvívójának tartott filippinó június 9-én Timothy Bradlyvel fog megmérkőzni.

A részünkről semmi akadálya, hogy létrejöjjön a mérkőzés. Manny számára megfelelőek a feltételek, valamint Bob Arum is rábólintott a június 9-i időpontra” - nyilatkozta Michael Koncz, Pacquiao tanácsadója.

A mérkőzés létrejöttét a Pacquiaót soraiban tudó Top Rank Bokszszervezet elnöke, Todd DuBoef is megerősítette az ESPN csatornán adott interjújában.

A bokszfanatikusok egyáltalán nincsenek megelégedve azzal, hogy Pacman a kisváltósúlyú világbajnokkal, Bradleyvel méri össze az erejét, ugyanis már évek óta várnak a Mayweather jr. elleni mérkőzésre.

A legutóbbi alkalommal azon indokból nem jöhetett létre a Pacquiao - Mayweather meccs, mert egyik ökölvívó sem volt hajlandó elfogadni az anyagi feltételeket, valamint nem tudtak megfelelő kapacitású arénát leszervezni a gálának.  

Bár Bradley mérlege eddig tökéletes (28-0, 12 K.O.), és olyan híres ellenfeleket is legyőzött már, mint Joel Casamayor vagy Larmont Peterson, közel sem képvisel olyan klasszist, mint a filippinó szupersztár.    

Ahogy a fenti statisztika mutatja, Bradley nem számít a súlycsoport legnagyobb ütőjének, ami egyben azt is jelenti, hogy a június 9-én megrendezésre kerülő gálán óriási bravúrra lenne szüksége, hogy pontozással legyőzze a villámkezű Pacmant.