Serie A

A Roma általános igazgatója szerint Luis Enrique óriási edző

Franco Baldini, az AS Roma általános igazgatója a Corriere dello Sportnak nyilatkozott csapata hétfő esti, Juventus elleni mérkőzéséről. A vezető az együttes edzőjét, Luis Enriquét az eddigi gyenge eredmények ellenére is remek szakembernek tartja, és arról is beszélt, hogy semmiről sem késtek még le Daniele De Rossinak, a csapat kulcsemberének szerződéshosszabbítási ügyében.

"Örülök, hogy döntetlen lett a vége" - utalt Baldini a hétfőn játszott Roma-Juventus rangadóra, amely után a Farkasok a kilencedik, a Zebrák pedig újra az első helyen állnak a bajnokságban. "Büszke vagyok a fiúkra, akik remekül küzdöttek egy erősebb csapat ellen."

Luis Enrique, az AS Roma vezetőedzője

Az általános igazgatót arról is megkérdezték, hogy mi a véleménye a csapat vezetőedzőjének munkájáról annak tekintetében, hogy az együttes eddig öt győzelem mellett három döntetlent ért el, és hatszor kikapott.

"Luis Enrique egy igazi harcos. Edzőként és emberként is óriási és különleges" - mondta a klubvezető, utalva ezzel arra, hogy a katalán szakember pozíciója a gyenge teljesítmény ellenére sincs egyelőre veszélyben a csapatnál.

Baldini kitért arra is, hogy hogy állnak a tárgyalások Daniele De Rossival, akinek a szerződése a szezon végén lejár: "A szerződések ügye nem versenyfutás. Amikor történni fog valami, azt megosztjuk majd a nyilvánossággal."

Az általános igazgató szerint januárban elsősorban a védelembe szeretnének új játékost igazolni, és elképzelhető, hogy Marco Borriellótól, a csapaton belül háttérbe szorult középcsatártól megválnak.