Profi boksz

Balzsay Károly maradandó halláskárosodást szenvedett

Tíz-tizenöt százalékos halláskárosodást szenvedett a jobb fülében Balzsay Károly nagyközépsúlyú ökölvívó világbajnok, éppen a legutóbbi mérkőzésén, amelyen megszerezte a WBA világbajnoki övét.

Az ukrán Sztanyiszlav Kasztanov elleni, Donyeckben rendezett címmeccs második mentében Balzsay ellenfele olyan keményen eltalálta a magyar öklöző jobb fülét, hogy beszakadt a dobhártyája. A bokszoló elmondása szerint azonnal érezte, hogy baj van, hiszen csöngött a füle, és tompábbá vált a hallása is.

Balzsay Károly örül nagyválótsúlyú világbajnoki győzelmének

A dobhártyája azóta rendbe jött, de mint kiderült, az egyik hallócsontja is károsodott.

"Az úgynevezett csigában elhelyezkedő mikroszkopikus szőrsejtek is sérültek, ami viszont már olyan mélyen van, és annyira apró, hogy az orvosok nem tudnak mit kezdeni vele.Tíz-tizenöt százalékos a halláskárosodás a jobb fülemben, és az állandó sípoló hang is megmaradt. Úgy néz ki, hogy most már tartósan" - nyilatkozott Balzsay a Blikknek.

A 32 éves bokszoló karrierjét ettől függetlenül folytathatja, és azt mondja, így is megérte a vb-címmeccs és a győzelem.

"Ha jobb felől szólnak hozzám, néha vissza kell kérdeznem. Bosszant, hogy tudom, beszélnek hozzám, de nem értem mit mondanak. A folyamatos sípolás is csak akkor zavar, ha éppen nem kötöm le magam valamivel. Azért bízom benne, hogy az idő múlásával ez mérséklődik valamelyest. Sajnos az élsportban benne van, hogy megsérül az ember, de világbajnokként még így is azt mondom, megérte vállalni az ukrajnai találkozót."