Profi boksz

Nagy esélyt kapott Amir Khan egyetlen legyőzője

Breidis Prescott a következő, Mike Alvarado elleni mérkőzésén bizonyíthatja be, hogy helye van a kisváltósúly elitjében. A két bokszoló csatája a Pacquiao-Marquez összecsapás felvezetője lesz.

A kolumbiai Breidis Prescott ünnepli kiütéses győzelmét Amir Khan felett a WBO interkontinentális övéért zajló mérkőzésen.
A 28 esztendős, kolumbiai származású Prescott (24-3, 19 K.O.) október 12-én, Las Vegasban fog szorítók közé lépni az eddig hibátlan mérleggel rendelkező, nagy ütőerejéről híres Mike Alvaradóval (31-0, 22 K.O.). A szebb napokat is látott Prescott nem akármilyen esemény előtt fog bokszolni, ugyanis ezen az estén fog megmérkőzni egymással napjaink súlycsoporttól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Manny Pacquiao (53-3, 38 K.O.) és a WBA váltósúlyú övét birtokló Juan Manuel Marquez (53-5, 39 K.O.).

Három évvel ezelőtt a szakértők fantasztikus karriert jósoltak Breidis Prescottnak, ugyanis a dél-amerikai öklöző 2008. szeptemberében egy első menetes, megsemmisítő vereséget mért Amir Khanra, megszerezve ezzel a WBO interkontinentális övét. Érdekesség, hogy a találkozót megelőző sajtótájékoztatón Prescott kijelentette, hogy ellenfelét egy erős bal horoggal fogja kiütni. Nos, a kolumbiai betartotta a szavát, és már az első percben végzetes csapást mért ellenfelére. Ezen mérkőzés után kapta meg Prescott a „Khanqueror” becenevet, ami magyarra fordítva az alábbi jelentéssel bír: „Khan legyőzője”.

A dél-amerikai ökölvívó 2008-as sikere után sokan arra számítottak, hogy Prescott végigsöpör a kisváltósúlyon, míg Khan nem tudja kiheverni a súlyos vereséget. Az események azonban fordítva zajlottak, mivel Prescott pályája nem úgy alakult, ahogy azt a promóterei és a szakértők várták: bár a következő meccsén még győzni tudott Humberto Toledo ellen, de a legutóbbi hét összecsapásából mindössze négyet tudott megnyerni. Legutóbb Észak-Írországban maradt alul Paul McCloskey (23-1, 13 K.O.) ellen, miután a pontozóbírók - sokak szerint vitathatóan - a hazai versenyzőt hozták ki győztesként. Ezzel szemben Amir Khan a legutóbbi nyolc mérkőzésén kivétel nélkül győzni tudott olyan riválisokkal szemben, mint Marco Antonio Barrera, Paul Malinaggi, Marcos Rene Maidana és Zab Judah.

Breidis Prescott karrierjében tehát meghatározó mérföldkő lesz az Alvarado elleni összecsapás: egy győzelem esetén a kolumbiai számára újból megnyílhat az út egy világbajnoki címmérkőzés felé, azonban egy vereség valószínűleg véget vethet a korábban nagy tehetségnek tartott öklöző pályafutásának.