Karrier

Dzsudzsák Balázs első oroszországi rangadójára készül

Dzsudzsák Balázs a Tom Tomszk elleni bajnokin már bemutatkozott új együttesében, most vasárnap azonban már az első komoly rangadóján is "túl lehet": az Anzsi Mahacskala a Szpartak Moszkva vendégeként lép pályára.

Dzsudzák tudja: nagy csata vár rá és csapatára
Az orosz bajnokság 20. fordulójában a Rubin Kazany-CSZKA Moszva mérkőzés mellett a Szpartak Moszkva és az Anzsi Mahacskala találkozóját kíséri nagyobb érdeklődés a szokottnál.  A magyar válogatott színeiben szerdán Izland ellen betaláló szélső az Anzsi hivatalos honlapjának azt mondta: felkészült a nagy rangadóra. Dzsudzsák a vasárnapi találkozó presztízsét és rangját a hollandiai PSV-Feyenord találkozóhoz hasonlította, vagyis tisztában van vele: komoly erőpróba vár rájuk Moszkvában.

Ugyan a hét közepén több Anzsi-játékos is hazája válogatottjában lépett pályára - ami miatt Gadzsi Gadzsijev vezetőedző aggódik is - az utazás biztosan nem fárasztja majd el Dzsudzsákékat, ugyanis az Anzsi csak a hazai mérkőzéseire utazik el Dagesztánba, a csapat főhadiszállása Moszkvában van.

A Szpartak Moszvka jelenleg 29 ponttal a hatodik helyen áll az orosz Premjer Ligában, a magyar játékost is foglalkoztató Anzsi 33 egységgel az ötödik pozíciót foglalja el - igaz, a Rubin Kazany csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a dagesztániakat.