Átigazolás

Külföldre viszik a Fradi válogatott védőjét

  • ivan

Az orosz élvonalban szereplő Kransznodar csapatában folytatja pályafutását Cristian Ramírez.

Ramírezen szépen keres majd a Fradi / Fotó: fradi.hu

Az orosz klub csütörtökön hivatalos honlapján tette közzé a hírt, miszerint megszerezte a Ferencváros csapatától az ecuadori válogatott Cristian Ramírezt. A Krasznodar közlése szerint az átigazolást majd csak január elején, az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok után jelentik be, de az oroszok már minden részletben megegyeztek a Fradival.

Sajtóhírek szerint a Krasznodar kifizeti a 22 éves hátvéd kivásárlási árát, ami mintegy 1,5 millió euró körül mozog, vagyis a Fradi bő másfél év alatt ötszöröst hasznot termelt a dél-amerikaival, akiért a transfermarkt.de adati szerint 2015 nyarán 360 ezer eurót fizettek a Düsseldorfnak.

Cristian Ramírez alapembernek számított Thomas Doll csapatában, az ecuadori válogatott az idei bajnoki szezonban 14 mérkőzésen lépett pályára, ám az ősz végén a Vasas elleni meccsen nyújtott produkciója miatt 3 meccses eltiltását töltötte.

Nem Ramírez az egyetlen, aki távozik a télen a bajnokcsapat alapemberei közül, korábban Nagy Dominik szerződtetését a lengyel bajnok Legia Varsó jelentette be.

A Ferencváros az őszi szezont a negyedik helyen zárta az OTP Bank Ligában, a zöld-fehérek lemaradása a listavezető Videotonhoz képest négy pont.

209575