Labdarúgás

Hulkék Szuperkupa-győzelemmel kezdhetnek

  • hatharom.com

Vasárnap megkezdődik az orosz labdarúgó klubidény, méghozzá a Zenit-Lokomotiv Moszkva Szuperkupa fináléval.

Hulkék kupagyőzelemmel kezdhetik a szezont.

Helyszín, igazolások

Az orosz Szuperkupát általában Moszkvában rendezik, de a szövetség anyagi gondjainak köszönhetően a Zenit megvette a rendezési jogot, így az idei finálét Szentpéterváron tartják.

A Zenit kimagaslik a mezőnyből, köszönhetően anyagi lehetőségeinek, ennek tükrében nem is csoda, hogy a hazaiak Artem Dzjuba és Artur Juszupov személyében két orosz sztárt is magukhoz tudtak édesgetni a nyári átigazolási szezonban. Fontos távozója nem volt a Zenitnek, míg a vendégek játékoskeretében nem történt komoly változás, a kispadon annál inkább, hiszen Igor Cserevcsenko felel június 16-tól a szakmai munkáért.

Amit a meccsről tudni kell

A hazaiak bajnokként, míg a vendégek kupagyőztesként vívják meg a találkozót, amely még a tavalyi szabályok szerint zajlik. Tudniillik az orosz szövetség maximalizálta a külföldi játékosok számát a gárdákban, illetve a kezdőcsapatokban, de ezen szabályok még nem érvényesek a vasárnapi összecsapásra. Amelyet a legjobb orosz bírói triói - Alekszej Nyikolajev, Alekszej Sireajev és Alekszej Lunyev - vezet majd, s ezen a tétmérkőzésen debütál elsőként Oroszországban a 2014-es világbajnokságon elhíresült bírói spray.

A szervezőknek köszönhetően a játéktér kiváló állapotban lesz, ezt azért érdemes megemlíteni, mert az elmúlt szezonban több csapat sem játszhatta ezen ok révén otthon a hazai találkozóit, és a Petrovszkij Stadion gyepére és rengetegszer szitokzápor zúdult.

A siker nem csak a presztízs, hanem a pénz miatt is fontos a csapatoknak, hiszen az összdíjazás 70 százalékát a győztes, míg maradékát a vesztes kapja meg. Ezen kívül az orosz játékosok bizonyíthatnak a válogatott szövetségi kapitányának, Fabio Capellónak, aki a helyszínen tekinti meg a találkozót.

Az Orosz Szuperkupa 2003 óta íródó történetében, vagyis az eddig lejátszott 12 fináléból, tízszer az aktuális bajnok nyert. A Zenitnek és a Lokomotiv Moszkvának is két-két címe van, a fővárosiak nyerték meg az első kiírást.

Az elmúlt évben a szövetség új Szuperkupa-serleget készíttetett, amely 13 kg, nagyjából 40 cm magas és öntött sárgarézből készült. A szurkolóknak egyébiránt lehetőségük lesz a trófeával fotózkodni a stadionban a mérkőzést megelőzően.

Az új serleg.

Esélyek

A hazai pálya előnye egyértelműen a Zenit mellett szól, na, meg az is, hogy tavaly oda-vissza a szentpéterváriak nyertek a bajnokságban a fővárosiak ellen. Ezen kívül a vendégek egyik új igazolása, Delvin N'Dinga vízum problémák miatt nem játszhat. A hazaiaknál José Salomón Rondón július 9-én tért vissza a Copa Américáról, így vélhetően kihagyja a vasárnapi találkozót.

Összességében tehát nem is meglepő, hogy a    -nál háromesélyben egyértelműen Hulkék az esélyesek, mindössze 1.50-szeres pénzért fogadhatunk a hazaiakra, kétesélyben pedig már nincs is érték a Zenitben.

Háromesélyes fogadás - a     szorzói
Zenit Döntetlen Lokomotiv Moszkva
1.50 3.70 5.75
Ki nyeri a az Orosz Szuperkupát? - a     szorzói
Zenit Lokomotiv Moszkva
1.22 3.45

Ami a gólok számát illeti, négy találattal már bankot lehetne robbantani, de három gólra is pazarul fizet a magyar online fogadóiroda.

Fogadás a gólok számára - a     szorzói
Határ Alatt Felett
0,5 9.75 1.04
1,5 3.15 1.25
2,5 1.75 1.85
3,5 1.25 3.10
4,5 1.09 5.25