Euro 2016

Lemarad a legértékesebb orosz az Eb-ről

Legértékesebb játékosa nélkül lesz kénytelen nekivágni a franciaországi Európa-bajnokságnak az orosz válogatott. A 25 éves Alan Dzagojev a hétvégi bajnokin szenvedett lábfejsérülést.

A CSZKA Moszkva 25 éves támadó középpályása remek tavaszt tudhat maga mögött, hiszen csapatával megnyerte az orosz bajnokságot, a szezon második felében pedig négy góllal járult hozzá az eredményességhez. A Krasznodar elleni utolsó körös bajnoki azonban szerencsétlenséget hozott Dzagojev számára, miután a lábfejében csonttörést szenvedett, így kénytelen lesz kihagyni a nyári Eb-t is. 

A középpályás kiválása komoly veszteség a Szborjana számára, hiszen Dzagojev kreativitása és lendülete nagyon kell ebbe a csapatba. Leonyid Szluckij szövetségi kapitány CSZKA sztárja helyére a Krasznodarban játszó Dmitrij Torbinszkit hívta be. 

Az orosz keret többnyire az orosz bajnokságra támaszkodik, légióst mindössze egyet találunk a 23 fős garnitúrában: Roman Neustadler a Schalke futballistájaként utazhat a tornára. Nem került be az utazó keretbe a sérült Jurij Zsirkov és Denisz Cseriszev valamint  a formán kívül futballozó Alexander Kerzsakov

Oroszország 23 fős Eb-kerete 
Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Guilherme (Lokomotiv Moszkva), Jurij Lodigin (Zenit)
Védők: Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Vaszilij Berezuckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Dmitrij Kombarov (Szpartak Moszkva), Roman Neustädter (Schalke 04), Georgij Scsennyikov (CSZKA Moszkva), Roman Siskin (Lokomotiv Moszkva), Igor Szmolnyikov (Zenit)
Középpályások: Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva), Gyenyisz Glusakov (Szpartak Moszkva), Alekszandr Golovin (CSZKA Moszkva), Oleg Ivanov (Terek Groznij), Pavel Mamajev (FC Krasznodar), Alekszandr Szamedov (Lokomotiv Moszkva), Oleg Satov (Zenit), Roman Sirokov (CSZKA Moszkva), Dmitrij Torbinszki (FK Krasznodar)
Támadók: Artyom Dzjuba (Zenit), Alekszandr Kokorin (Zenit), Fjodor Szmolov (FC Krasznodar)

Az orosz válogatott a B-csoportban Angliával, Walesszel és Szlovákiával került egy négyesbe. A bukmékerek szerint az angol csapat mögött Oroszország a második legesélyesebb a csoportgyőzelemre.

Ki nyeri a B-csoportot?    
Anglia 1.80
Oroszország 4.00
Wales 5.25
Szlovákia 9.50
161802
[1695427] 2016-06-11 21:00:00 Anglia - Oroszországx;