NBA

Dirk Nowitzki megsérült, de játszani akar a döntő második meccsén

  • VNA

Az NBA döntőjének első találkozóján bal kezén megsérült Dirk Nowitzki, a Dallas így a vereség mellett sztárjának további játéka miatt is aggódhat.

Dirk Nowitzki a Dallas Mavericks sztárja
Az NBA döntőjének első mérkőzésén vereséget szenvedett (84-92) a Dallas Mavericks a Miami Heat ellen, de ami a klub szurkolóit még inkább aggaszthatja, az Dirk Nowitzki sérülése. A Dallas német klasszisa ugyanis 3:44-el a Miamiban rendezett találkozó vége előtt megsérült. A Chris Bosh-al a labdáért csatázó 32 esztendős Nowitzkinek a bal kezének középső ujjában szakadt el egy ín, így kérdéses további játéka. „Megpróbáltam Bosh kezéből kivenni a labdát, ami sikerült és nagyon fontos labdaszerzés is lehetett volna. A játékvezető azonban szabálytalannak látott, pedig nem értem hozzá az ellenfélhez. A két büntető bement és hat pontos hátrányba kerültünk. Ennél az esetnél nem éreztem nagyobb fájdalmat, de később lenéztem és azt éreztem, hogy nem tudom tejesen kinyújtani az ujjamat" - elemezte az esetet a német játékos.

Az első diagnózisok szerint konzervatív orvosi kezeléssel (műtét nélkül) az ujj akkor is rendbe jön, ha 6-8 napon keresztül kinyújtott állapotban tartják. Figyelembe véve azonban az NBA döntőjének feszített menetrendjét, erre most nincs lehetőség, így vélhetően maradnak a fájdalomcsillapítók Nowitzkinak. A német játékos rögtön egyértelművé tette, hogy a sérüléstől függetlenül ott akar lenni a pályán a második találkozón is, tán igazolva ezzel azt, hogy nagy teherbírása miatt nem véletlenül becézik Dirkulesnek.

A Dallas számára azért szerencsés, hogy az eset Nowitzki bal kezével történt, így a dobó kéz egészséges maradt. „A bal kéz csak a labda kivezetésében segít, ezt mindannyian tudjuk. Szerintem Dirket nem fogja befolyásolni különösebben a sérülés, így is nagyszerűen fog játszani a hátralévő találkozókon” - hűtötte le a Nowitzki kiválásával már a bajnoki címet vizionáló Heat szurkolókat LeBron James.