Női kosárlabda

Rangadót játszik a Diósgyőr, 1.75-ös tippet hozunk szerdára

A diósgyőriek nyolcból hét meccset nyertek az Euroligában, de szerdán nem ők lesznek az esélyesek Spanyolországban.

A női Euroliga kilencedik játéknapját rendezik ezen a héten, kedden pedig az is kiderült, hogy nincs már veretlen gárda a mezőnyben, miután a topfavorit Fenerbahce megbotlott Lyonban. Ez nem feltétlenül befolyásolja az eddig zseniálisan játszó diósgyőrieket, bár győzelmi számban utolérheti az Euroliga címvédőt, ha a Zaragoza otthonában is összejönne a siker.

Ez azonban bitang nehéz feladatnak ígérkezik, a Zaragoza ugyanis remek formában van, öt meccses győzelmi sorozattal érkezik erre a találkozóra az Euroligában, ráadásul a legjobb védelemmel bír az idei kiírásban. A győzelem tehát nem elvárható feltétlen, de akkora magabiztossága van jelenleg ennek a keretnek, hogy bármire képes lehet a Diósgyőr.

A bajnokságban is sorra játssza a rangadókat Völgyi Péter együttese, de hibátlan mérleggel áll a magyar bajnokság élén. A hétvégén a Sopron otthonában a gyengébb kezdés ellenére 15 ponttal verte az elmúlt évek egyeduralkodóját, de előtte a Győr is beleszaladt a miskolci késbe. Mindezt pedig úgy érik el Lelik Rékáék, hogy az Euroligában is minden nyerhető meccset hoznak, hiszen egyedül a Fenerbahcével szemben lett vereség a vége, ami egészen hihetetlen nyolc meccs után a selejtezőből érkező gárdának. A fáradtság jelei természetesen már látszódnak, de a padról mindig tud valaki újat hozni, nagyon erős csapategység jellemzi Völgyiéket.

A Zaragoza nem kezdte jól az idényt, de a legutóbbi 13 meccsén nem talált legyőzőre, ami intőm jel lehet nekünk is. A múlt héten a Sepsi otthonában a sírból hozta vissza a meccset, a hosszabbításra mentett találkozón végén sikerült felőrölni Gerebenéket, így újabb győzelemmel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

Azonban rengeteg szoros meccset játszanak a spanyolok, az hogy mindet megnyerik mostanában azt is mutatja, hogy a társaság - a DVTK-hoz hasonlóan - fejben nagyon egyben van. Két kérdőjel van a keretben, Tanaya Atkinson és Christelle Diallo is kénytelen volt kihagyni a hétvégi bajnokit, a játékuk szerdán is kérdéses, de tökéletes állapotban semmiképp sem lesznek, ami jó hír, ugyanis Atkinson 19 pontot szórt Miskolcon, ahol 66-63-ra kaptak ki a spanyolok.

Mire érdemes fogadni?

A Zaragoza pontszegény meccseket játszik és miután a Diósgyőr is inkább a védekezésben jeleskedik, így nem véletlenül várnak a bukik 64 pont körül mindkét féltől. Látva a magyarok játékát nem nagyon van ok a félelemre, ugyanis ez a spanyol csapat hiába van remek formában egyáltalán nem verhetetlen, pláne a két kérdőjeles játékosával.

Azonban mi egy biztosabb fogadást néztünk ki, ahol egy kicsit eltolt hendikeppel elvisszük a Diósgyőrt. Ha valóban kevés pontos és szoros találkozó lesz, abba még egy esetleges vereség esetén is simán beleférhet az öt ponton belüli Zaragoza győzelem, amire még mindig elég jól fizetnek a bukmékerek.


✅ Tipp #1: Diósgyőr +5.5 @1.75

Fogadási határidő: december 13. 20:00