Női kosárlabda

Az olimpia a tét a magyar női kosarasoknak Sopronban

A magyar női válogatott a halálcsoportból próbálja megváltani a párizsi repülőjegyet.

Csütörtökön a női kosárlabda válogatott 44 év után próbálja meg kiharcolni az olimpiai szereplést, ehhez viszont komoly bravúrra lesz szükség. A Kanadával, Japánnal és Spanyolországgal kiegészülő kvartettből három csapat is kijut a párizsi olimpiára, de így is bravúrszámba menne a kvalifikáció a soproni tornán.

Fotó: MTI

A nyitómeccset Kanadával vívjuk, az észak-amerikaiak pedig az ötödik helyen állnak a világranglistán, tehát az egyik legkeményebb riválissal kezdünk. Kanada a 2022-es világbajnokságon a negyedik helyen zárt, míg tavaly az Amerika-bajnokságon az elődöntőben búcsúzott az Egyesült Államoktól, így a harmadik hellyel kellett beérnie. A csapatban hemzsegnek a WNBA játékosok, a magyar szurkolóknak pedig Bridget Carleton lehet ismerős, hiszen a Győrben légióskodik. Ráadásul nem is akárhogy, a novemberben hozott játékos ugyanis az egyik legjobbja a győrieknek. Mellette ki kell emelni Kayla Alexander és Laeticia Amihere szerepét is, ugyanis ők hárman a legveszélyesebbek.

A magyar válogatott tavaly hallatlan bravúrt ért el azzal, hogy negyedik helyen zárt a kontinensviadalon. Azóta talán még erősebbek lettek a mieink, ugyanis Juhász Dorka, aki megfordult a WNBA-ben már Székely Norbert rendelkezésére áll, míg több játékosunknak is összejött azóta a légiós élet. A Diósgyőr az Euroligában menetel, a csapatból pedig három játékos került be a 12-es, végső keretbe.

Miután a magyar válogatott csak európai riválisokkal mérkőzött meg az elmúlt években, így teljesen fel kellett térképezni a kanadaiakat és a japánokat is. Székely Norbert így jellemezte az észak-amerikaiakat.

Arra jutottunk, hogy Kanada az európaihoz közeli kosárlabdát játszik, nagyon-nagyon jó játékosokkal, a külső pozíciókban klasszisokkal.

Mire érdemes fogadni?

Nagyon szeretjük a tündérmeséket, de a magyar válogatottra csütörtökön a csoport egyik legkeményebb ellenfele vár. A nagyon atletikus rivális ellen több extra teljesítményre lesz szükség, azonban nehéz elképzelni, hogy pont itt borítsuk a papírformát. Bár a telt ház és a hazai pálya egyértelműen a magyarok mellett szól, a kanadaiak már túl vannak egy bécsi edzőtáboron, jó ideje együtt készülnek a játékosok erre a hosszú hétvégére.

A nemzetközi rutin is sokat érhet, a játékosok terén is alighanem ők rendelkeznek minőségibb nevekkel. Sajnos aligha ezen a meccsen fogjuk tudni borítani a papírformát, így a kanadaiak győzelmére számítunk.


✅ Tipp #1: Kanada nyer @1.76

Fogadási határidő: február 8. 19:00