Női kosárlabda

Romlik a Diógyőr formája, mire lehet ez elég az Euroliga-címvédő ellen?

Tét nélküli meccs vár a Fenerbahcére a Diósgyőr ellen, ennek ellenére simázhat az Euroliga címvédő.

Fotó: dvtk.eu

A női kosárlabda Euroliga utolsó csoportmeccsét rendezik kedden, a Diósgyőr pedig már részben hátradőlhet, hiszen a továbbjutás garantált a csoportból. A miskolciakra azonban így is a kör egyik legnehezebb meccse vár, hiszen a listavezetőhöz és toronymagasan az egész Euroliga favoritjához, a Fenerbahcéhez látogat Völgyi Péter együttese.

Kisebb formaromlás figyelhető meg a Diósgyőr oldalán, a magyar listavezető ugyanis az elmúlt hetekben több komolyabb idegenbeli vereségbe is belefutott a nemzetközi porondon. A Lublin elleni fiaskó egy nagy pofon volt, a lengyel csapat ellen semmi sem jött össze, de múlt héten Valenciában is 25 pontos vereségbe szaladt bele a hazai porondon továbbra is százszázalékos DVTK. 

A csapaton érezhető, hogy kissé elfáradt, jót fog tenni a válogatott szünet okán a pihenő, még ha több kulcsjátékos természetesen a nemzeti csapatban fog fellépni jövő hétvégén. A Cegléd elleni 22 pontos siker után le is nyilatkozták, hogy ez az idegenbeli sorozat elképesztően kemény, hiszen a Fener elleni lesz zsinórban a negyedik túrája a Diósgyőrnek, ráadásul a keddi játéknap okán tényleg nem sok idő maradt a sebeket nyalogatni. 

Nem pörög csúcson az Euroliga címvédője sem, ennek ellenére természetesen simán vezeti a csoportját és a csoportelsőség már garantált. Két idegenbeli vereség kellemetlen vereség lehetett, de a Diósgyőr otthonában 18 pontos győzelem mutatja, hogy a két csapat közt mekkora minőségbeli különbség van.

Azon a meccsen kijött a két fél közötti reális differencia, azóta pedig a Diósgyőr inkább van lejtmenetben. Ugyan egy esetleges bravúrgyőzelem garantálná a második helyet, ezáltal a pályaelőnyt a negyeddöntőben, a vereség mértéke nem számít, hiszen az egymás elleni eredmények döntenek a tabellán.

Mire érdemes fogadni?

A találkozó esélyese egyértelműen a török sztárcsapat, igazából a legfőbb kérdés, hogy kijön-e a pályán a felek közti minőségbeli különbség. Tény, hogy a Diósgyőr formája romlik, a játékosok egyre fáradtabbak, így hiába a szervezettség, idegenben ezt nehéz lesz egy ilyen kemény sorozat után akarattal pótolni. Mindezek okán, lehozhatja a török csapat nemcsak a győzelmet, de a viszonylag magas, 17.5-es hendikephatárt is. 

 

Tipp #1: Ázsiai hendikep: Fenerbahce -17.5 @1.75

Fogadási határidő: január 30. 17:00