Női kosárlabda

Világsztárok érkeznek Miskolcra - 1.86-os tippet néztünk ki

Két százszázalékos csapat találkozik szerda délután Miskolcon, de nem lehet kérdés a végkimenetel.

Óriási szenzációra, továbbra is százszázalékos mérleggel bír a DVTK női kosárlabdacsapata az Euroleague-ben, pedig a hét csoportkörös rivális közül már hattal megmérkőzött. A hetedik viszont a legnagyobb falat lesz, az európai női kosárlabda legkiemelkedőbb riválisa, a Fenerbahce utazik Miskolcra, ahol óriási favoritnak számít.

Briliáns kosárlabdával, selejtezőből indulva a főtáblán 6/6-os győzelmi mutatónál jár a Diósgyőr, márpedig a tavalyi Euroliga debütálás után ez a legváratlanabb forgatókönyvek között van. A FIBA friss erősorrendjében már a negyedik helyre ugrott előre a magyar együttes, pedig a csoportkör kezdetén a mezőny hátsó régiójába kapott mindössze besorolást.

A 343 kapott pont a legkevesebb az egész mezőnyben, mindössze 57 pontot kap meccsenként átlagban a DVTK, márpedig ennyiszer nem foghatnak ki rossz napot a riválisok. Nagyon összerakta Völgyi Péter a védekezést, ha pedig sikerül lelassítani a törökök játékát akár meg is szorongathatják a favoritot.

A Fenerbahce ugyanis teljesen kiemelkedik az európai női kosárlabdában, a tavalyi Euroliga-győztes gyakorlatilag szinte minden riválisát tönkreverte idén, az egyetlen potenciális kihívó Mersin pedig egyelőre nincs azon a szinten, amit egy Fener legyőzése megkövetelne.

Hemzsegnek a világsztárok a törököknél, Emma Meesseman talán a legjobb európai játékos jelenleg, de természetesen az amerikai légiósok esetén is a legmagasabb polcról válogathatnak. A Zaragoza tudott egyedül szoros meccset játszani (3 ponttal kapott ki), a többiek nem tudtak 25 pontnál kisebb különbséget összehozni ellene, viszont az is igaz, hogy még csak két meccset játszott idegenben a Fener.

Mire érdemes fogadni?

Jó eséllyel telt ház várja a két csapatot, a Diósgyőr pedig az eddigi szenzációs teljesítményét próbálná még egy polccal magasabbra tenni. A bukmékerek azonban kimondták az ítéletet, 25.5 pontos favoritnak hozták ki a törököket. Jelenleg 1.03 körül fogadható a Fener, míg 10-szeres pénzt érne a magyar siker.

A magyarok szorzója kicsit esett, így jelenleg már csak 22.5 pont az egál hendikephatár, ami még mindig játszhatónak tűnik a diósgyőriekre. A miskolciak komoly magabiztossággal várhatják a Fenert, ahol egyértelműen egy szoros meccset tűztek ki célul, sőt a bravúrra is látnak lehetőséget a játékosok. A Diósgyőr egész idényben az egyik legjobban védekező gárda, a Fener gyorsindításait ha meg tudja fogni, akkor nagyon nagy különbség nem lesz a felek között. Mi bízunk a tisztes helytállásban, így meghúzzuk a pluszos hendikepet, ami még 22 pontos Fener győzelem esetén is nyerő lenne.


✅ Tipp #1: Diósgyőr + 22.5 @1.86

Fogadási határidő: november 29. 18:00