Női kosárlabda

Ha nincs ötleted mire fogadj szerdán, nézd meg ezt a tippünket

  • Cipolla

Kezdődik a rájátszás a női kosárlabda-bajnokságban, ahol az egyetlen izgalmas párharcnak a Sopron-Pécs ígérkezik.

A hétvégén befejeződött a női kosárlabda bajnokság alapszakasza, szerdán pedig már indul is a rájátszás, ahova a legjobb nyolc verekedte be magát. Az alapszakasz negyedik és ötödik helyezettje, tehát a Sopron és a Pécs meccse az egyetlen rangadó a negyeddöntőben, a többi meccsen borítékolható a továbbjutó csapatok névsora.

Fotó: nkapecswomen.hu

A Sopron az elmúlt évek egyeduralkodója a magyar bajnokságban, azonban az idény elején már eldőlt, hogy ebben az évben változhatnak az erőviszonyok. A klub költségvetése megcsappant, így a nemzetközi porondtól visszalépett, valamint a keret is gyengült. Ennek ellenére továbbra is több, magyar szinten jó nevű játékos található a keretben, valamint több fiatal is bizonyítja, hogy képes megütni a magyar bajnokság szintjét.

Ennek volt ékes példája a két héttel ezelőtti Magyar Kupa, ahol nagy meglepetésre a Sopron címet tudott védeni és újfent bebizonyította, hogy nem szabad őket leírni.

A Pécs ezzel szemben épp a Magyar Kupában mutatta be az év botlását, hiszen már a győri négyes döntőbe sem tudta magát beverekedni miután a Vasastól (!) kikapott. Ez az óriási kapitulálás is megmutatja, hogy a Pécs közel sem képes a legmagasabb szinten játszani huzamos ideig, noha a bajnokságban azonos győzelmi számmal végzett, mint a Sopron és a harmadik helyezett Szekszárd.

A bajnokságban három hete megverte a Sopront hazai pályán a Pécs, a 66-60-as siker azonban amiatt talán csalóka lehet, hogy a Sopron ott kifejezetten gyengén játszott és hosszú idő után az volt az első komolyabb erőfelmérője a gárdának.

Két fontosabb hiányzója van a hazaiaknak, Fegyverneky Zsófia és Yvonne Turner is kidőlt, de nélkülük volt képes megnyerni a Magyar Kupát is a zöld-sárga alakulat, tehát képesek voltak pótolni a legjobbjaikat.

Mire érdemes fogadni?

Legutóbb a Pécs Sopronban kilenc éve tudott nyerni, és bár a mostani Sopron gyengébb, mint az előző években, az esélyek még mindig mellettük szólnak. A hiányzóik helyére fel tud lépni mindig valaki, ráadásul a kupadöntőben is megmutatta, hogy a legfontosabb meccsekre igazán össze tud állni ez a csapat.

Nálunk hazai pályán a Sopron egyértelműen a favorit, behúzzuk a hazai győzelmet, ami ugyan nem fizet kimagaslóan, de jó tippnek ígérkezik szerda estére.

Aki pedig magasabb szorzóra vadászna, annak a Sopron pontjaiban is lehet potenciál. 71 hazai pont már korrekt pénzt fizet, márpedig a Sopron hazai pályán csak kétszer nem tudta megugrani ezt a határt. A Pécs védekezése az elmúlt hetekben messze nem olyan ütőképes, hogy egy átlagos dobószázalékkal gondot okozzon ez a határ a hazaiaknak.

{"headTitle":"Sopron - NKA Pécs","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-27 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sopron nyer","odds":"1.51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Sopron pontjai 70.5 felett","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

>>> Nézd meg a legfontosabb tudnivalókat a Tippmixpróról <<<

 

> Regisztrálok a Tippmixpróra <