Edzőkérdés

A Roma Deschamps-pal (is) tárgyal a kispadról

Walter Sabatini, az AS Roma sportigazgatója a francia L'Equipe-nek nyilatkozott arról, hogy felhívta néhányszor Didier Deschamps-ot, és arról érdeklődött, hogy a francia szakember vállalná-e a szakmai munka vezetését a Farkasoknál.

Deschamps-nak ugyanakkor 2012 nyaráig élő szerződése van az Olypmique Marseille-jel, amiből állítólag 3 millió euróért vásárolhatná ki a Roma. Azt, hogy erre mennyi hajlandósága lenne a bordó-sárgáknak, egyelőre nem tudni, Walter Sabatini mindenesetre a következőket mondta a L'Equipe-nek: "Valószínűleg találkozom majd személyesen Didier Deschamps-pal. Néhányszor már beszéltünk telefonon arról, hogy mit szólna a Roma vezetőedzői pozíciójához. Azt hiszem, igazán jó választás lenne, ha ő lenne az edzőnk."

Didier Deschamps, az Olympique Marseille vezetőedzője 2011 májusában

Deschamps illusztris játékoskarrierje - többszörös francia és olasz bajnok, BL-győztes, világbajnok, Európa-bajnok - után hosszú ideig a Monaco vezetőedzője volt, a hercegség csapatát a 2004-ben a BL döntőjébe vezette. Ezt követően egy évig a Juventusnál dolgozott, az olasz bundabotrány miatt a Serie A-ből kizárt torinói együttest azonnal visszavezette az első osztályba. 2009 óta a Marseille edzője, a kikötővárosiakkal bajnoki címet nyert.

Az olasz média Sabatini nyilatkozata ellenére úgy gondolja, hogy a Roma kispadjának legfőbb várományosa Luis Enrique, a Barcelona egykori középpályása, aki a katalán együttes második csapatánál dolgozik 2008 óta.