Magyar Kupa előzetes

Foghíjasan készül egymás ellen a Videoton és a Kaposvár

A fehérváriak szerda délután 17 órától a Kaposvári Rákóczit látják vendégül a Magyar Kupa-elődöntő második mérkőzésén. Az odavágót idegenben megnyerte dr. Mezey György alakulata, de mivel csak egygólos előnyt tudtak szerezni, a továbbjutás kérdése még korántsem lefutott.

Nemanja Nikolics próbálkozik gólszerzéssel az elődöntő első mérkőzésén - Fotó: www.vidi.hu
A hazai pályán játszó Videoton vezetőedzője, dr. Mezey György nincs könnyű helyzetben, mivel csapatánál egyre több játékos dőlt ki a sorból. A szaktekintély elmondása alapján alig jött össze a 18 fős keret a kupa visszavágójára.

Sajnos elég sok sérültünk van, sőt betegünk is akad. Sándor Gyurit továbbra is pihentetem a combsérülése miatt, de "csatlakozott hozzá" Elek és Alves is, előbbinek erősebben meghúzódott a belső combizma, míg utóbbi hátsó combizom fájdalomra panaszkodik. Tujvelnek a torka fáj két napja, Andjics szerződése pedig továbbra sem rendeződött. Szolnokit és Elek Bencét elkérték, hogy U19-es bajnokin játszhassanak ma. Éppen, hogy össze tudok szedni tizennyolc embert a Kaposvár elleni kupavisszavágóra. Nyilvánvaló módon, egy teljesen másmilyen küzdelem vár ránk ma, hiszen a kupameccsek mindig eltérnek a bajnoki összecsapásoktól, sokkal kiszámíthatatlanabbak. Természetesen, teljesen komolyan vesszük a Magyar Kupa visszavágót, ahogy azt a sorozat alatt már többször elmondtam: célunk a kupa elhódítása. Így aztán nem számít, hogy a hétvégén gyengébben játszott a Kaposvár a Honvéd ellen, nem számít, hogy egy gólos előnyünk van, teljes koncentráció, kemény hajtás vár ránk, s meg is teszünk mindent, amit tőlünk telik” - nyilatkozta Mezey csapata hivatalos honlapján.

A párharcot 1-0-s hátrányból kezdő Kaposvárnál is hasonló a helyzet, Sisa Tibor a rakoczifc.hu-nak tett nyilatkozatában ugyanolyan problémákról beszélt, mint fehérvári kollégája.

Az alapozáskor is sokszor elmondtam, hogy a betegségek, sérülések mekkora károkat okoztak. Nem lehet pihenni, a játékosoknak pedig a lehető legtöbbet ki kell hozni magukból. A Honvéd meccsen látszott, hogy fokozatosan fogyunk el” - mondta Sisa a találkozó előtt.

A tréner továbbá arról is beszélt, hogy csapata játékába egyre több hiba csúszik, amire jó példa az elődöntő első mérkőzése, amikor a Rákóczi dolgozott ki több lehetőséget, mégis a Videoton nyert.

Délután 17 órától veszi kezdetét a visszavágó, ahol kiderül, hogy melyik klub játszik a Magyar Kupa fináléjában a Kecskemét ellenében.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:


Kaposvári Rákóczi-Videoton (0-1) Tv: Sport 1